Med et brassespark opp i krysset, tre minutter før ordinær tid, sendte kameruneren Glimt til cupfinale mot Molde 9. desember.

– Jeg kan ikke stoppe å smile. Jeg har ikke ord til å beskrive det, sier Moumbagna til VG.

– Jeg fulgte bare instinktet mitt, og det handler bare om å treffe ballen rent. Og så bare håpe at ballen går inn.

– Den fineste scoringen jeg har sett, det sykeste jeg har sett, sier Fredrik Bjørkan til VG.

– Den villeste fysiske prestasjonen jeg noen gang har sett. Et beist av en scoring, sier Glimt-profil Ulrik Saltnes til VG.

– Jeg har ikke sett et penere mål noensinne, tror jeg, sier Vålerengas Christian Borchgrevink til TV 2.

– Jeg trodde ikke han hadde det i seg, helt ærlig. En helt vanvittig scoring å være vitne til, sier trener Kjetil Knutsen og legger til: – Det er en «ut av deg selv»-opplevelse.

– Det er bare å ta av seg hatten for den… Det er vel høyt spark og farlig spill vel, fleiper Vålerenga-trener Geir Bakke og gir denne dommen på nederlaget: – Jævlig surt.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er kjent for å bruke store ord, og var krystallklar:

– En av de vakreste scoringene på norsk jord noensinne!

Og like etter fra samme mann:

– En av de sykeste scoringene jeg har sett i mitt liv.

IKKE TIL Å TRO: Lagkameratene var i sjokk og vantro etter scoringen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

I sluttminuttene fikk Vålerenga likevel to store sjanser til å utligne til 3–3. Men da Vålerenga sendte opp keeper Storevik på corner, og Glimt fikk tak i ballen, kunne Adam Sørensen løpe ballen i åpent mål til 4–2.

Kampen startet fryktelig for Vålerenga. Etter tre minutter fikk Ulrik Saltnes svært gode arbeidsvilkår i feltet. Han dro av en forvarer og tuppet ballen bak Jacob Storevik. Glimt i ledelsen, men Vålerenga hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp.

Anført av Ilic og Mohamed Ofkir fikk Vålerenga flere gode sjanser i løpet av første omgang. Etter kvarteret hadde hjemmelaget utlignet.

Magnus Riisnæs hadde vært uheldig før scoringen til Glimt. Nå gjorde han det opp med en praktpasning til Ofkir. Han fant Ilic foran mål som styrte inn utligningen.

Glimt slet med presisjonen, mens Vålerenga tok noen gode kontringsmuligheter. En god Nikita Haikin sørget for 1–1 til pause.

Faris Moumbagna hadde slitt med å gjøre seg gjeldende i den første omgangen. Ti minutter inn i den andre sendte han Glimt i ledelsen. Innlegget fra Fredrik Bjørkan var godt og den kamerunske spissen var råsterk i duellen.

Råsterk i lufta er også Ilic.

Tre minutter fikk Glimt være i ledelsen før Ilic igjen raget høyest i lufta og stanget inn 2–2. Haikin var på ballen, men klarte ikke å få nok hanske på den.

Ilic sin femte scoring på de tre siste Vålerenga-kampene.

Så vartet Faris Moumbagna opp med et C-moment man knapt har sett før.

Slik gikk det da Glimt og Vålerenga møttes sist helg: