Milan var i kjempetrøbbel og lå under 0–1 etter scoring av Sampdoria-spissen Fabio Quagliarella da Jens Petter Hauge erstattet Samu Castillejo et drøyt kvarter før full tid.

Og i kampens 87. minutt rullet Milan opp et angrep hvor Zlatan Ibrahimovic spilte videre til Franck Kessie.

Jens Petter Hauge bevarte roen da han vendte opp og plasserte ballen vakkert bort i det lengste hjørnet.

– Det var et viktig og fint mål. Jeg er veldig fornøyd med å endelig ha scoret igjen. Ett poeng er bedre enn ingen, selv om vi alltid jakter tre poeng. Det er ni kamper igjen, og det er fortsatt muligheter for oss, sier Hauge til Milan TV.

Scoringen var Hauges andre i Serie A-sammenheng og hans første mål siden Europa League-oppgjøret mot Sparta Praha 10. desember.

– Jeg håper det gir Jens enda mer selvtillit. Han scoret et viktig mål for laget og det vil hjelpe ham å bli mer trygg på seg selv, sier Milan-manager Stefano Pioli.

Husker du journalisten som tok av da Jens Petter Hauge scoret mot Celtic?

Dermed berget han ett poeng for Milan i kampen mot Sampdoria, hvor Morten Thorsby startet og etter hvert ble akkompagnert av Kristoffer Askildsen.

Thorsby hadde en stor mulighet tidligere i kampen, men headingen hans ble reddet mesterlig av Gianluigi Donnarumma.

Milan sakker akterut i gullkampen og er fem poeng bak byrival Inter – attpåtil med to kamper mer spilt. Målet nå er å sikre Champions League-plassen.

– Det er 27 poeng å kjempe om. Gjør vi jobben vår og spiller på vårt nivå, er jeg sikker på at vi hvert fall sikrer oss Champions League-plassen. Nå må vi jobbe hardt og ta en kamp av gangen, sier Hauge.

HELT: Jens Petter Hauge satte inn utligningen som berget ett poeng. Foto: TIZIANA FABI / AFP

Jens Petter Hauge har ikke startet for Milan siden 18. januar, men sier at han trives.

– Det går veldig bra. Jeg prøver å forbedre meg hver dag, lære språket og å bli kjent med lagkameratene. Jeg er veldig glad akkurat nå.

Under landslagssamlingen røpet Ståle Solbakken at han ikke var helt fornøyd med bodøværingen.

– Han har hatt en veldig opp-og-ned-samling, synes jeg. Det har jeg snakket litt med ham om også, sa den sedvanlig ærlige landslagssjefen til VG.

– På hvilken måte da?

– Det er den følelsen jeg har når jeg ser ham trene. Den følelsen jeg har da jeg så ham spille den omgangen mot Gibraltar også, sa Solbakken.