NEWCASTLE UNITED - MANCHESTER CITY 2–1

Sergio Agüero ga Manchester City ledelsen før det var spilt et minutt, men Newcastle kjempet seg tilbake og vant 2-1 i Premier League tirsdag.

Pep Guardiolas lag fikk sitt fjerde serietap for sesongen, og Liverpool har onsdag sjansen til å skaffe seg sju poengs luke på tabelltopp. Da må Leicester slås på Anfield.

– Det var ikke vår beste dag. Vi fikk en god start med mål med en gang, men vi fant aldri rytmen og fikk ikke spilt vårt spill. Newcastles første sjanse ble mål, og så fikk de et straffespark som de scoret på. Det er bare å gratulere dem med tre poeng, sa Guardiola i et intervju vist på TV 2.

Han jubilerte med sin 100. seriekamp som City-manager, men det ble ingen grunn til å feire.

Agüeros scoring ble klokket inn på 24 sekunder fra avspark, det raskeste målet i Premier League denne sesongen. Argentineren scoret sitt 15. mål mot Newcastle, på 13 kamper. Ingen annen spiller har scoret så mange Premier League-mål mot en enkelt klubb.

Agüero så ut til å doble ledelsen før halvspilt første omgang. Han nikket inn et frispark fra Kevin De Bruyne, men belgieren hadde tatt frisparket før klarsignal var gitt og fikk gult kort i stedet.

De Bruyne var heldig som slapp å bli utvist etter en time, da han felte Matt Ritchie på en måte som normalt straffes med gult kort.

City hadde store sjanser til å punktere kampen ved Raheem Sterling og David Silva, men i stedet slo Newcastle tilbake og vendte kampen. Først sto City-forsvarerne og så på mens Salomón Rondón fluktet ballen i nettet etter at Ritchies innlegg ble nikket tilbake av Isaac Hayden. Dermed sto det 1-1 i det 66. minutt. Det var Citys første baklengsmål på mer enn ti timers spill.

Det neste skulle komme mindre enn et kvarter senere. Fernandinho forårsaket på klønete vis straffespark da han mistet ballen til unggutten Sean Longstaff og felte ham.

Matt Ritchie (til v.) ble matchvinner mot Manchester City og Raheem Sterling. Foto: Richard Sellers, PA via AP / NTB scanpix

Ritchie måtte vente lenge på å ta straffesparket, fordi City-keeper Ederson fikk behandling for en skade. Han holdt nervene i sjakk og sendte hjemmefansen til himmels med 2-1-målet.

Manchester City greide ikke å slå tilbake og måtte se Rafa Benitez' lag ta tre livsviktige poeng i bunnstriden. Laget økte forspranget til nedrykksstreken fra to til fem poeng og har nå seks lag bak seg på tabellen.