Den engelske tabloidavisen Daily Mirror hadde mandag formiddag bilder av at 21-åringen ankom Manchester Magistrates Court i det britiske politiets fangetransport - en såkalt DAF.

Greenwood har ikke spilt fotball siden han i januar ble arrestert for de forholdene han nå er siktet for. Han ble løslatt mot kausjon og fikk forlenget det to ganger i april og juni.

Men Greenwood ble arrestert igjen på lørdag for påstander om at han brøt kausjonsvilkårene ved å kontakte det påståtte offeret. Han har sittet i varetekt frem til den første rettshøringen mandag, og der bestemte en dommer at Greenwood skal sitte i varetekt frem til et nytt rettsmøte 21. november.

Ifølge Sky News var flere familiemedlemmer av Greenwood til stede i mandagens rettshøring. 21-åringen bekreftet navnet sitt, fødselsdatoen og adressen før detaljer fra tiltalen ble lest opp.

MØTTE I RETTEN: Denne tegningen er gjort i forbindelse med Mason Greenwoods rettshøring. Foto: Elizabeth Cook / AP

Jane Potter fra påtalemyndigheten bekreftet lørdag at Greenwood er siktet for tre forhold mot samme kvinne.

– Voldtektsforsøk, deltagelse i kontrollerende og tvangsatferd, og overgrep som forårsaket faktisk kroppsskade, sa Potter.

21-åringen ble suspendert fra klubben, men mottar fremdeles en lønn på rundt 800.000 kroner i uken fra storklubben.

Manchester United mottok kritikk før sesongstart, for å inkludere Greenwood i troppen til reservelaget.

Klubben var raskt ute og forklarte at spilleren automatisk vil være en del av troppen, siden han fremdeles er arbeidstager i klubben, men at han fremdeles er suspendert frem til det blir en avklaring i saken.

– Manchester United registrerer at det er tatt ut straffeanklager mot Mason Greenwood av Crown Prosecution Service. Han er fortsatt suspendert av klubben i påvente av utfallet av rettsprosessen, har klubben meldt.

Manchester United-angriperen, født i Bradford i 2001, ble signert av klubben allerede da han var seks år. Han debuterte for A-laget som 17-åring og har scoret 35 mål på 129 kamper.

Nike terminerte sponsoravtalen med den lovende fotballspilleren i februar.