– I går kveld kl. 22.30 tabbet jeg meg ut big time. Jeg tråkket altfor hardt på gassen i noen sekunder på en strekning mellom Drammen og Sande. Jeg ble tatt i politiets laserkontroll og målt til 148 km/t i 70-sonen, skriver tenåringen i en post på Instagram.

Gulliksen fyller 19 år neste uke og regnes som eliteserielagets kanskje største talent. Han har vært på banen i 10 av 12 Godset-kamper i serien denne sesongen og fikk debuten allerede som 16-åring i 2020.

– Jeg akselererte og det burde jeg aldri gjort. Det finnes ingen god nok unnskyldning. Jeg var dum, jeg var uansvarlig. Jeg fortjener straff – og tar den jeg får. Min uforbeholdne unnskyldning går til alle jeg nå skuffer, til alle som synes jeg var en idiot - familien, venner, Godset, fansen. For det var jeg. Unnskyld, melder han videre.

Daglig leder Magne Jordan Nilsen i Strømsgodset ble informert om hendelsen tidlig fredag.

– Det er uansvarlig av Tobias, selvfølgelig. Og dumt. Han må bare ta konsekvensen av det. Han tar ansvar med å «face» det og stå frem. Han får ingen tilleggsstraff av oss, opplyser Godset-sjefen til VG.

– Har dere sjekket om dette kan bety fengselsstraff?

– Vi får ta straffen når den kommer. Det ønsker jeg ikke å spekulere i, svarer Nilsen.