Både Joshua King og Martin Ødegaard var involverte i kampen. King startet for Watford, mens Ødegaard kom inn drøyt 20 minutter før slutt.

Og det tok bare ett minutt før sistnevnte var nære å gjøre seg tellende. Nordmannen dro seg gjennom 16-meteren og fyrte av. Dessverre satte Aubameyang tåen på ballen.

Det skulle han aldri ha gjort. Ballen hadde mest sannsynlig gått i mål, men spissen var i offside, og målet ble dermed annullert.

– Aubameyang burde sove dårlig i natt, sier TV 2-profil Jon Hartvig Børrestad.

– Her stjeler han målet. Jeg forstår godt at vår venn fra Drammen blir eitrenes forbannet, sier TV 2-eskper Jesper Mathiesen.

– Den hadde i hvert fall truffet stolpen og gått ut igjen, sier Trevor Morley.

Burde Aubameyang latt den gå?

Arsenal kom best i gang. Etter kun åtte minutter trodde Bukayo Saka at han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen. Arsenal-spillerne feiret i både ett og to minutter, men det skulle vise seg at unggutten var et par centimeter i offside, og de var like langt.

Og knappe halvtimen senere ble Alexandre Lacazette meid ned inne i 16-meteren og Pierre-Emerick Aubameyang fikk muligheten fra krittmerket.

Spissen sendte av gårde en helt middels straffe, men det holdt ikke når Ben Foster gikk ut i full strekk og reddet skuddet.

HADDE DEN GÅTT INN? Her er Martin Ødegaards skudd på vei mot mål. Foto: DAVID KLEIN / X06540

Ti minutter inn i annenomgang ble Emile Smith-Rowe spilt opp av Ben White og banket ballen i mål. Målet ble sjekket av VAR og godkjent.

Rett før kampslutt fikk Ødegaard muligheten fra ca. 20 meters hold da Watfords Juraj Kucka drar på seg sitt andre gule kort og blir utvist. Nordmannen banket til, men den gikk i blokken og ut til corner.

King kom seg også på en stor sjanse da Arsenal-keeper Aaron Ramsdale var ute i feltet og rotet. Nordmannen fyrte av fra skrått hold, men skuddet gikk i nettveggen med hele målet åpent.

– Han bør sette den, sier TV2s Jesper Mathisen.

Arsenal klatret dermed opp på femteplass i Premier League.

MÅL: Emile Smith-Rowe scoret vinnermålet for Arsenal mot Watford søndag. Foto: DAVID KLEIN / X06540

Everton -Tottenham endte målløs. Det skulle gå 46 minutter før noen av lagene kom seg til en ordentlig sjanse.

Tottenhams Son Heung-min dro seg løs og spilte videre til Harry Kane som igjen la inn til Sergio Reguilón inne i feltet. Spanjolen var på ball, men klarte ikke å sette den mellom stengene.

20 minutter inn i annenomgang blir Evertons Richarlison felt av Hugo Lloris og dommer blåste straffe. VAR grep inn og ber dommer Chris Kavanagh om å se på bildene. Det fikk dommeren til å endre mening og droppe straffen.

Ingen av lagene klarte å sette inn vinnermålet, til tross for at Everton-spiller Mason Holgate ble utvist to minutter på overtid.

Leeds-Leicester 1–1: Leeds tok ledelsen ved Raphinha, men ledelsen holdt ikke lenge. For Boubakary Soumare spilte opp Harvey Barnes som satte inn utligningen.

Midtveis i 2. omgang satte Ademola Lookman inn gjestenes andre mål og snuoperasjonen var komplett – trodde de. Venstrekanten viste seg å være i offside og målet ble annullert. Kampen endte dermed 1–1.