Etter 30 minutter skrittet Ødegaard opp fra omtrent 20 meter. Han slo frisparket hardt og presist over muren, og langt nok ut i hjørnet så ikke Burnley-keeper Nick Pope hadde sjanse.

– Åh, for et bra frispark. Pope kom aldri i nærheten. Det er et fenomenalt frispark, sier Sky Sports-ekspert Paul Merson om Ødegaards frispark.

– Nydelig mål, sa tidligere Celtic-manager Neil Lennon på BBC Radio.

Han utropte også Ødegaard til Arsenals beste spiller. Etter kampen var det en fornøyd Ødegaard som møtte pressen:

– Det var et stort øyeblikk og fint å se at den gikk inn. En må treffe den perfekt, med riktig fart og høyde, sier han til BBC.

– En slags krig

Kampen var ellers jevn og Burnley hadde flere muligheter til å utligne, men Arsenal sto imot, mye takket være en god keeper i Aaron Ramsdale.

– Kampen ble en slags krig til slutt. Vi kjenner styrkene deres, og spilte deres spill litt mer enn vårt eget. Vi må bli litt smartere når vi vinner ballen, sier matchvinner Ødegaard.

Det var Arsenals andre seier i Premier League-sesongen, den første på bortebane. Manager Mikel Arteta kom tidlig under press med tap i de tre første serierundene. Derfor var Ødegaards matchvinner-scoring lørdag svært viktig for Arsenal. Midtbanespilleren fikk 8 av 10 poeng på spillerbørsen til Sky Sports.

– Jeg tror på dette laget. Vi tapte noen poeng i starten, men jeg er ikke overrasket over at vi tar noen poeng nå, sier Ødegaard.

Det var også landslagskapteinens første scoring siden han gjorde to mål for Arsenal mot Olympiakos og Tottenham på få dager i mars.

– Vanvittig artig

Ødegaard er første nordmann til å score på et frispark i Premier League siden Morten Gamst Pedersen gjorde det for Blackburn i 2012, mot Arsenal.

– Det var vanvittig artig å se. Det var en fin scoring, som også bringer tilbake gode minner for min egen del, sier Gamst Pedersen til VG lørdag kveld og legger til:

– Scoringene er like, men min var vel litt lenger opp mot vinkelen, ler 40-åringen, som fortsatt leverer varene i Alta. Senest i dag tegnet han seg på scoringslisten mot Florø.

Selv om han ikke har fått sett alt av Ødegaard i Arsenal denne sesongen, gleder han seg over landslagskapteinens inntreden i Arsenal etter utlånet i vår.

– Det har sett bra ut, og det er utrolig viktig for norsk fotball. Nå har vi mange som spiller i verdens beste liga. Tidligere har vi hatt mange talenter som kanskje ikke har klart å ta det siste steget, så det er nå vi virkelig ser hvem som har det i seg.

Etter kampen fikk Ødegaard også skryt av Arteta.

– Du kan se kvalitetene hans i hvordan han finner løsninger, hvor han posisjonerer seg og evnen hans til finne rom. Og så er arbeidsviljen hans fantastisk. Han stopper aldri å løpe og kjemper for hver eneste ball. Han er i ferd med å bli en skikkelig leder i laget, sier Arteta ifølge TV 2.

GAMLE DAGER: John Carew, Brede Hangeland, Erik Nevland, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise spilte samme Premier League-runde i 2008. Foto: PA / NTB

God norsk dag

Det var ellers en fin norsk dag i Premier League. Hele fem nordmenn var i aksjon.

Etter det VG har kommet frem til er det første gang siden siste helgen i mars 2008 at fem nordmenn starter i samme serierunde i Premier League. Den gang med John Arne Riise (Liverpool), Brede Hangeland (Fulham), Erik Nevland (Fulham), Morten Gamst Pedersen (Blackburn) og John Carew (Aston Villa).

Stopper Kristoffer Ajer holdt nullen i Brentfords 2–0-seier over Wolverhampton.

Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen for Southampton som kant mot et skuffende svakt Manchester City. Gjestene jobbet seg til 0–0 borte mot den regjerende seriemesteren.

Mathias Normann sto for assist i sin debut (spilte 71 minutter) da Norwich utlignet til 1–1 mot Watford. Men Watford hadde en frisk Joshua King på topp og vant til slutt 3–1. Spissen bidro med assist før 2–1-målet og var delaktig i 3–1-scoringen.

Etterpå var Norwich-manager Daniel Farke kritisk til eget lag.

– Hvis vi gjør feil på dette nivået blir en straffet. Vi slipper inn for mange mål, det er for mange feil. Vi må være selvkritiske, og kan ikke gi bort mål, sier han etter kampen.

Et lite skår i den norske gleden var at Sander Berge ble skadet under oppvarmingen for Sheffield United før 3–1-seieren mot Hull. Yorkshire Live skriver at det skyldtes et «mindre problem» i hamstringen.