Det er langrenn.com som refererer det trener Jurij Borodavko sier til dailyskier.com. Treningsgruppen til løpere som Bolsjunov, Natalja Neprjajeva og Denis Spitsov befinner for tiden på treningsleir i østerrikske Ramsau (1100–1200 m.o.h).

– Vi bruker tiden på rulleski og løping på en mye mindre krevende høyde. Tidlig i november drar vi på snø og i løpet av 5–7 dager har vi fått tilbake skifølelsen, hevder den russiske treneren.

– Dette har ingen betydning for Tour de Ski og OL, mener NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Men han tror det kan påvirke sesongstarten for russernes fremste OL-håp. Verdenscupen starter i Finland 26. november.

– Det kan hende at han er redusert de første verdenscuphelgene, sier Bjørn.

Aleksandr Bolsjunov & co. gjør ikke som andre løpere som setter seg i gondolen opp til løypene på Dachsteinbreen 2700 meter over havoverflaten.

– Det er to forskjellige forberedelser man kan gjøre på ski før vinteren. Gå på en isbre i høyden eller i en tunnel i lavlandet. Vi har prøvd tunneler to ganger, begge gangene har halve laget blitt syke. Høyden er vi forsiktig med. Å trene på 2700 meters høyde er en hard belastning. Vi må gå sakte og vær- og føreforholdene er ofte utfordrende. Det er ikke skigåing, men en gåtur på ski. Det blir det lite teknisk utbytte av, mener Borodavko.

– Bolsjunov trener med relativt høy intensitet. Mye mellomhardt. Det er meget utfordrende å gjøre på 2700 meter, påpeker Bjørn.

Vinterens OL går på 1800 meters høyde i Kina.

Aleksandr Bolsjunov har hatt en del å stri med de siste månedene.

Han kunne på grunn av en skade hverken delta for fullt på lagets treningsleir på Krim eller i Estland i sommer.

Men på bryllupsfesten i april var russeren i storform:

I begynnelsen av juli sa Bolsjunov selv til Tass:

– Det har vært noen helseproblemer til nå, men de kan løses. Og jeg håper at om noen dager, i løpet av ei uke, vil jeg begynne å trene for fullt og vil kunne forberede meg målrettet.

Han måtte senere stå over VM i rulleski på grunn av en betennelse i tannkjøttet.

– Han måtte opereres. Han fikk en betennelse i tannkjøttet og fikk feber, forklarte trener Jurij Borodavko til nyhetsbyrået Tass i september.

Torgeir Bjørn har fulgt med på nyhetene fra Russland.

– Det har ikke vært noen ideell oppkjøring for ham. Men disse små avbrekkene påvirker nok Bolsjunov til å prioritere trening på høyere intensitet – og at det er viktigere enn å gå på ski akkurat nå, sier NRKs mangeårige ekspert.