Der ble det vedtatt å gi 50 millioner dollar til de 24 VM-nasjonene.

– Det er mer enn tre ganger så mye som de fikk i 2015, sa FIFA-president Gianni Infantino på FIFA-styremøtet i Kigali i Rwanda.

– Det er gledelig at dette økes og et viktig signal. Samtidig er forskjellen fortsatt for stor, og vi må ha fokus på at vi kan øke støtten til kvinnene ytterligere. Det er uansett et skritt i riktig retning, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding.

foto
FIFAs president Gianni Infantino var på FIFAs styremøte i Kigali fredag. Foto: NTB scanpix

Blant annet økes premiepengene fra 135 millioner kroner til 270 millioner. Spillerforeningen FIFPro er ikke fornøyd, selv om kvinnene nå får langt mer enn tidligere.

– Selv med disse endringene gjenstår det mye før vi er i mål med likestilling for VM-spillere, heter det i en uttalelse fra FIFPro.

Norge klaget

Før møtet fredag sendte spillerforeningen og fire nasjoner, Norge, Sverige, Australia og New Zealand, brev til FIFA med oppfordring om å øke støtten til kvinnene. NFF-president Terje Svendsen sa til NTB det var viktig for forbundet å legge press på FIFA, men NFF ble ikke hørt.

Selv om kvinnenes premiepenger dobles, øker forskjellene mellom kvinner og herrer.

– I realiteten betyr dette at gapet mellom kjønnene øker. Denne trenden bryter med FIFAs mål om likestilling mellom kjønnene, skriver FIFPro.

Det vil også bli gitt om lag 96 millioner norske kroner til de 24 lagene til turneringsforberedelser og cirka 72 millioner norske kroner fordelt til klubber som slipper spillerne sine til VM-sluttspillet for kvinner neste år.