Ryoyu Kobayashi tok 13 verdenscupseire i 2018/2019-sesongen.

– Jeg vil gjerne bli den beste 96-ern, sier Granerud til VG.

24-åringen, som fyller 25 år i mai, satt alene igjen på toppen og spratt ned til sin 11. verdenscupseier søndag.

Kobayashi fyller 25 år i november. Han vant lørdag.

– Jeg har mulighet til å slå ham i løpet av denne sesongen, sier Granerud.

Men da må Granerud ta tre flere seirer enn sin jevnunge japaner. For selvtilliten er på plass hos nordmannen. Det skulle bare mangle.

VANT LØRDAG: Ryoyu Kobayashi vant lørdag, da ble Halvor Egner Granerud nummer syv. Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Matti Nykänen tok ti verdenscupseirer på en sesong, det samme gjorde Andreas Goldberger. Adam Malysz tok 11, som Granerud har nå. Petr prevc har flest med 15 seirer i 2015/2016-sesongen.

– Det er store navn. Det er helt surrealistisk å ha gjort det samme som Malysz. Han er en av mine helter. Det føles helt utrolig, sier Granerud til en polsk journalist på et digitalt medietreff søndag kveld.

Tangerte Ljøkelsøy

På bare 77 dager har han oppnådd minst like mange triumfer i verdenscupen som andre nordmenn har gjort på hele karrieren.

Samtlige av 24-åringens verdenscupseirer har kommet denne sesongen – og etter triumfen i Zakopane gleder alle norske hopphjerter seg på valentinerdagen: Han tangerer den norske rekorden til Roar Ljøkelsøy.

– Det er en glede å se på, forsikrer Ljøkelsøy selv – og regner med å bli passert i løpet av vinteren.

Trønderen har toppet den norske «adelskalenderen» for menn siden han totalt vant 11 verdenscuprenn mellom 2003 og 2006, men i løpet av to og en halv måned har Granerud altså rukket like mye. 24-åringen fra Asker tok karrierens første seier i Finland i slutten av november og gir seg neppe med storbakketriumfen i Polen søndag kveld.

Ljøkelsøy kjenner godt til grepene Halvor Egner Granerud har gjort fra å være en medioker hopper i verdenscupsirkuset i fjor til å bli den store stjernen i år.

– Jeg er helt vilt imponert. Han har gjort jobben i forkant, og da har han gitt seg selv muligheten til å vinne hopprenn. Han sporet av litt ut av i hoppuken, men det har han fikset. Han er så nære den optimale hoppingen sin. Det vingles lite, det er «innafor» hver gang, mener Roar Ljøkelsøy.

Sesongens store slager i hoppbakken svever fra rekord på rekord:

** Ingen norske herrehopper har tatt flere verdenscuppoeng i løpet av en sesong (1542) enn det . Roar Ljøkelsøy hadde også den tidligere rekorden med 1440 poeng i 2004/05.

** Halvor Egner Granerud har vært på podiet i verdenscupen 13 ganger denne sesongen. Det er én mer enn den tidligere rekorden til Anders Bardal (2011/12) og Espen Bredesen (1993/94).

** Det norske herrelandslaget har vunnet 13 individuelle renn i verdenscupen denne sesongen. Det er en tangering av antall seirer som i 2003/04.

** Som tidligere nevnt: Halvor Egner Graneruds 11 seirer er også norsk rekord for antall seirer i verdenscupen i samme sesong (Ljøkelsøy hadde altså syv).

Robert Johansson var nummer 20 etter 1. omgang, men gjorde et strålende andrehopp og hadde ledelsen nesten hele 2. omgang – frem til Anze Lanisek (3 i 1. omgang) overtok. Bartehopperen ble nummer tre og sikret dobbet norsk på pallen.

PS! Ingen norske har flere verdenscupseirer enn Maren Lundby med 30. Hun har 12 seirer på en sesong.

Rettelse: I en tidligere publisert versjon av denne artikkelen sto det at Maren Lundby hadde 26 verdenscupseirer. Rettelsen ble utført søndag 14. februar klokken 20.58.