Det var på et frispark tre minutter på overtid at hendelsen inntraff.

West Ham skulle svinge inn ballen i håp om å sette den avgjørende scoringen, men Mike Dean stoppet spillet etter at Aleksandar Mitrovic gikk i bakken.

Serberen markerte tsjekkiske Tomás Soucek, som løftet albuen og traff ansiktet til Fulham-spissen.

I kjølvannet av hendelsen har Soucek selv uttalt seg om den kontroversielle utvisningen:

– Jeg snakket med Aleksandar Mitrovic under og etter kampen, og han sa til meg at duellen mellom oss var rettferdig. Jeg takker ham for det. Dessverre hadde dommeren en annen oppfatning. Alle som kjenner meg vet at jeg aldri prøver å skade en annen spiller. Jeg beklager for dette øyeblikket i det som ellers har vært en fantastisk sesong. Det var et veldig fint «fair play»-øyeblikk fra Aleksandar, skriver Soucek på sin Twitter-konto.

Soucek får medhold fra ekspertene.

– Dette er ikke rødt kort. Det er noe av det dummeste jeg har sett, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller, som kaller hendelsen «ren og skjær uflaks».

Hendelsen kan du se i videovinduet øverst.

De er langt fra den eneste som reagerer med forundelse og forargelse etter at Mike Dean dro frem det røde kortet.

Det var nemlig svært lite som tydet på at Soucek traff Mitrovic med vilje. Likevel mente hoveddommer Mike Dean i samspill med VAR-dommer Lee Mason at rødt kort var korrekt.

– Klarer ikke å finne en eneste sjel som synes det er et rødt kort. Hvordan kan både Lee Mason og Mike Dean begge å mene at det er rødt? spør England-legenden Gary Lineker på Twitter.

UENIG: Tomás Soucek viste tydelig at han ikke var enig med Mike Deans avgjørelse. Foto: Clive Rose / POOL Getty

Det sosiale mediet kokte nærmest over etter hendelsen.

– Når man gir rødt kort til Soucek der viser man altså en så skremmende dårlig forståelse for kroppslig motorikk og bevegelse, skriver VGTV-profil og tidligere Mjøndalen-spiller Mads Hansen.

– Uvirkelig dømming igjen. Mike Dean. VAR. For noe rør, skriver tidligere Fulham-spiller Brede Hangeland.

– Åh nei, to ganger på en uke. Disse monitorene ser på en eller annen måte ut til å gjøre avgjørelsene vanskeligere, skriver Michael Owen.

Mike Dean var nemlig dommeren som viste ut Jan Bednarek da Anthony Martial gikk i bakken og fikk et billig straffespark i Manchester Uniteds 9–0-seier.

– Problemet med dommere som Mike Dean er at de kan alle regler, de kan alle paragrafer, men de har ikke peiling på spillet. Det kan man ikke lære ved å lese en bok. Når man blander det med et ønske om å spille hovedrollen i hver kamp blir det kaos og ingen troverdighet, mener Jan Åge Fjørtoft.

Erik Thorstvedt mener at altfor mye blir omgjort av VAR fordi spillerne overspiller.

– Om Mitrovic ikke går ned her, går spillet bare videre, sier Thorstvedt i TV 2s studio.

– VAR skal være minimal forstyrrelse, maksimal hjelp – det er det som er slagordet deres. Hva er dette her for noe egentlig? Dette er jo bare tull. Dette har jo ingenting med regelverket å gjøre, sier Stamsø Møller.

West Ham var nærmest scoring med tverrliggertreffet til Vladimír Coufal snaut 20 minutter ut i andre omgang, men det var Fulham som presset mest på for scoring.

Kampen endte imidlertid målløst.