LEICESTER CITY - TOTTENHAM HOTSPUR 0–2

Son Heung-min scoret det første målet og la opp til det andre da Tottenham slo Leicester 2-0 på bortebane i Premier League lørdag kveld.

Tottenham tok dermed tilbake tredjeplassen i Premier League. Chelsea hadde hatt den til låns etter sin kruttsterke seier mot Manchester City tidligere lørdag, men Spurs tok den tilbake ved første anledning.

– Det var en solid kamp, jeg er veldig fornøyd. Vi fortjente seieren, og det var viktig for oss med tanke på tabellen. Vi kjemper om å komme blant de fire beste, det er mange kamper igjen, men vi er i god posisjon, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino til BBC etter kampen.

Gjestene fra London hadde tirsdagens mesterligakamp mot Barcelona i bakhodet og lot lagets toppscorer Harry Kane starte på benken. Dermed måtte andre spillere stå fram, og den rollen tok Son Heung-min.

I første omgang sendte han Tottenham i føringen med et lite kunstverk av en scoring. Etter pause serverte han Dele Alli da gjestene doblet ledelsen.

Leicester måtte også klare seg uten sin toppscorer, Jamie Vardy.

Målscorer

Det var Leicester som startet best, men gjestene fra London kom seg gradvis inn i kampen utover omgangen. Da omgangen var over var Tottenham i føringen takket være Sons tredje scoring for sesongen.

Scoringen kom minuttet før halvspilt kamp. Son Heung-min mottok ballen på kanten utenfor sekstenmeteren og dro seg innover. Deretter smalt han ballen i lengste hjørne, uttakbart for hjemmelagets danske keeper, Kasper Schmeichel.

– Jeg har scoret en del fine mål, men denne var spesiell siden jeg trener på det hele tiden. Jeg liker å komme meg i den posisjonen, sa Son til BT Sport etter kampen.

SKIKKELIG SUSER: Tottenhams Son Heung-min scoret det første Tottenham-målet. Harry Winks gratulerer koreaneren. Foto: Reuters/Ed Sykes

Servitør

Annen omgang var 13 minutter gammel da samme mann tok på seg servitørrollen.

Tottenham kom tre mot to, og Son fikk ballen på venstresiden. Sørkoreaneren stilte inn pasningsfoten perfekt mot Alli som sto ved mottatt stolpe. Engelskmannen hadde få problemer med å stupheade ballen i mål, men TV-bildene viste at Alli burde ha blitt avblåst for offside.

– Noen ganger får man avgjørelsene med seg, andre ganger mot seg, sa Alli.

Leicester trykket på for redusering og skapte sjanser utover omgangen, men det virket som Tottenham hadde kampen under kontroll.

Kvarteret før slutt satte Tottenham inn Kane, uten at det førte til endringer på måltavla. Kampen ebbet ut med 2-0-seier til gjestene.

– Sammenlignet med forrige sesong er avstanden mindre, men det er mange kamper igjen av sesongen. Det viktigste er å være der de siste fem, seks, sju kampene. For øyeblikket er vi solide, og vi skal forsøke å vise at vi fortjener å ligge i toppen, sa Pochettino.

Neste runde tar Tottenham imot Burnley, men før det venter en viktig mesterligakamp mot Barcelona tirsdag. Leicester tar neste helg turen London for å møte Alexander Sørloths Crystal Palace.