For Rosenborg ledet 2–0, etter å ha scoret to mål på fire minutter. Helstrup startet kampen i 3–5–2, men med Eric Kitolano som Runar Espejords spissmakker, og med Daniel Berntsen på indreløperplass.

Da Emil Konradsen Ceide headet inn 2–0 etter 25 minutter, signaliserte Helstrup etter spissen med kallenavnet «Kobraen».

– De scoret 2-0, og jeg hadde varmet opp i ett minutt. Han sa at jeg skulle inn, og så kom jeg inn, sier Ondrasek, til VG.

– Vi lå under 0-2, de hadde momentum, og vi ønsket mer trykk. Vi fikk det vi ønsket. Siden den første økten så har han kommet inn med masse energi. Han har gode involveringer med ball, og setter høye krav til andre og seg selv. Det har vært en god impact. Jeg er imponert, og formen hans er stigende, sier Helstrup om spilleren som spilte i Tromsø mellom 2012 og 2015.

Dødelig giftig

For allerede etter få minutter var Ondrasek involvert. Han kastet seg inn i duell med to Rosenborg-forsvarere, og, uavhengig av hvem som fikk hodet på ballen, spratt ballen videre til Thomas Totland, som scoret alene med keeper.

Fem minutter ut i andre omgang, gjorde Tromsø det igjen. Lang ball fra keeper, på hodet til Runar Espejord, og i bakrom til Ondrasek. Alene med Rosenborg-keeper Andre Hansen var tsjekkeren dødelig giftig, og viste at han lever opp til kallenavnet Kobraen, som kommer av tatoveringen på ryggen.

– Det startet som en vits, og så lagde jeg en tatovering. Det startet for femten år siden. Runar (Espenjord, journ.anm.) har en kul tatovering, en tiger, så det er som et zoo nå. La oss kjempe som tigre og slanger, så kommer det til å bli bra, sier Ondrasek.

Tromsø gikk mot ett poeng, og et nært perfekt comeback for Ondrasek. En annen innbytter, Rosenborgs Stefano Vecchia, ville det annerledes, og avgjorde kampen tre minutter på overtid.

– Perfekt ville vært seier eller i hvert fall ett poeng. Det var positive ting, men som jeg sa til angrepsspillerne, vi må gjøre mer. Vi kan ikke bare forsvare oss, for da vil motstanderen utnytte det. De siste minuttene fikk vi ikke til mye. Det var ikke bra nok.

– Motivasjonstale

Ifølge medspiller Jostein Gundersen, holdt Ondrasek en motivasjonstale til spillerne etter kampen.

– Det var ingen motivasjonstale, men jeg har vært der de er nå. Jeg var i Tromsø da vi endte på 4.-plass, da vi tapte cupfinalen, rykket ned og rykket opp. Så jeg har litt erfaring. Jeg forsøker å hjelpe de unge spillerne. De kan spille fotball, og det sa jeg til dem, men det kan alle andre lag også. Man må legge det lille ekstra i det for å vinne. Det gjorde vi ikke på slutten, og da har de kvaliteter til å score. Man må kjempe for flaksen, og da får man den, sier 32-åringen.

– Føler du at spillerne er langt nede etter skuffelsen?

– Nei, de er skuffet, og det håper jeg de er, for vi var så nære på å ta ett poeng. Vi var så nærme. De var stille, og det er forståelig, men jeg ba dem om å løfte hodet, for det var store positive ting å hente fra kampen. Det er mye å lære. På lørdag er det en ny stor mulighet.