Kinesernes landslagssjef og Eckhoffs tidligere landslagskollega gjennom mange år hadde plenty av tips som kan være bra å ha med seg før skiskytternes OL åpner med mix-stafetten i allerede 5. februar.

– Jeg har snakket litt med Ole Einar om løypen og hva som venter. Han sier det er ganske likt som Anterselva, så da er Marte (Olsbu Røiseland) en favoritt, da, ler Eckhoff og tenker på VM i Anterselva i 2020 hvor Olsbu Røiseland mer eller mindre gjorde rent bord og dro hjem med medalje på absolutt alle distansene. Fem gull og to bronse var med hjem i kofferten fra «høyde-mesterskapet».

I Beijing i februar skal man konkurrere enda litt høyere, på rundt 1700 meter.

– Ole har jo fortalt om vindforholdene. Det er jo venstre-mot-høyre-vind, så vi har kunnet trent på det. Vi har brukt en god del tid på det, sier Eckhoff.

Ole Einar Bjørndalen har bedt Eckhoff og nordmennene forberede seg på svært krevende forhold under vinterens OL.

– Vi snakket en del om løyper, terreng og arena. Kina har jo en helt annen kultur, så her venter en fantastisk fin arena, men forholdene er krevende. Det er kaldt og så er arenaen veldig værutsatt. Men vinden kommer stort sett fra én retning, sier Bjørndalen til VG.

Vinden går an å trene på, og den har de norske skiskytterne forsøkt å simulere med en vindmaskin. Høyden krever også gode forberedelser.

Siden prøve-OL ble avlyst er det ingen som har fått testet OL-løypene og vet hva de går til.

– Det er litt vanskelig å reise dit, jeg drar ikke dit i juleferien for å sjekke ut forholdene, sier Eckhoff og ler.

– Er det en ulempe at du skal gå OL på en arena hvor du aldri har konkurrert før?

– Jeg liker nye plasser og synes det er spennende. Alle vi utøverne er i samme situasjon, bortsett fra kineserne som har fått gått rundt i løypene.

PS! De norske skiskytterne innleder sesongen på Sjusjøen lørdag og søndag med sprint og fellesstart.