Russland var satt opp i samme «gruppe» som Sverige, Tsjekkia og Polen i et omspill for å få en VM-plass. Den første playoffkampen skulle spilles 24. mars. Polen er satt opp mot Russland, på bortebane, i det opprinnelige oppsettet. Sverige tar imot Tsjekkia i den andre «semifinalen». Vinnerne skulle møtes i en helt avgjørende kamp om en VM-plass, i Russland eller Polen.

Alle de andre lagene nektet å møte Russland på grunn av den russiske invasjonen av Ukraina, og både det internasjonale fotballforbundet og det europeiske valgte å utestenge russiske klubber og landslag fra alle turneringer.

Det er en avgjørelse Russland har anket til Idrettens voldgiftsrett, CAS.

Den polske avisen Sport melder nå at FIFA kan være i ferd med å snu, at Russland likevel får spille playoff. Journalisten Sebastian Staszewski hevder på Twitter at FIFA undersøker muligheten for å legge playoffkampene til juni, melder Aftonbladet.

– Det her er en ekstraordinær situasjon, men CAS tar ingen hensyn til moralske eller politiske aspekter – kun det sportslige, sier CAS-dommeren Jakub Laskowski til avisen Sport.

At CAS kan komme til å oppheve utestengelsen skal være årsaken til at man vurderer å utsette playoffkampene til juni.

Russerne hevdet i sin henvendelse til CAS at FIFA brøt med Fair Play-reglene da de utestengte nasjonen på grunn av direkte press fra playoff-rivalene.

Generalsekretær i Sveriges fotballforbund, Håkan Sjöstrand, sier til Aftonbladet at det er ventet en klargjøring det nærmeste døgnet.

– Det går mange spekulasjoner, men vi velger å avvente FIFAs avgjørelse. Vi går ut ifra at kampene spilles i mars og at Russland ikke er med. Det er vårt utgangspunkt.