Borte mot Brann har rogalendingene hatt et godt grep de siste årene med én seier og to uavgjort de foregående tre oppgjørene på Brann Stadion.

For et Brann-lag i krise, både på og utenfor banen, ble lørdagens kamp nok en nedtur.

– Det er tungt. Det er selvfølgelig kjipt å tape kamper. Spesielt i den situasjonen vi er i nå, så trenger vi poeng. Da er det kjipt, sier Petter Strand, som vikarierte som Brann-kaptein i skadefraværet til Daniel Pedersen.

Brann-tapet sørget blant annet en bergenser, Sondre Liseth, for. Angriperen sendte gjestene i ledelsen like før halvtimen var spilt og var en del av et frisk og sprudlende Haugesund-angrep.

– Det er litt ekstra å spille mot Brann som bergenser, det sier seg selv. Det er gøy å score mot dem også. På den andre siden ønsker jeg å ha Brann i Eliteserien. Det tror jeg fotball-Norge er tjent med. Det er den største klubben i Norge og en klubb som skal være helt der oppe, mener Liseth.

Tidligere i sommer signerte en annen bergenser, Fredrik Pallesen Knudsen, for Brann fra nettopp Haugesund, men han ble enkelt lurt av skuddfinten til Kristoffer Velde to og et halvt minutt senere og plutselig ledet Haugesund 2–0.

Brann kjempet seg tilbake i kampen i den andre omgangen og reduserte med Aune Heggebø like før 70 minutter var spilt. Et kvarter før slutt fikk Robert Taylor muligheten til å utligne fra straffemerket, men finnens forsøk ble reddet av Egil Selvik.

Taylor scoret fra straffemerket da Brann vant forrige hjemmekamp mot Sandefjord, men straffebommen var fortsettelsen på en vond statistikk for Brann, som har bommet på fem av sine syv siste straffespark i Eliteserien (tre bom og én scoring denne sesongen).

– Det har nok vært for dårlig kvalitet på straffesparkene. Det er en dyktighet det også, å sette straffespark. Det forteller litt om hvor Brann står for øyeblikket. De sliter å få marginene med seg, sier Brann-trener Eirik Horneland til VG.

Istedenfor var det innbytter Alioune «Badou» Ndour som avgjorde kampen da han kontret inn 3–1 ti minutter før slutt, rundt minuttet etter at han kom inn på banen.

– Strafferedning er aldri feil. At vi i tillegg scorer like etter, det kunne ikke blitt bedre, sier FKH-keeper Egil Selvik til VG.

Flere mål ble det ikke, og da sluttsignalet lød, var det til piping fra Brann-supporterne.

– Vi er veldig gode i første omgang, den første timen. Så klarer vi ikke å avgjøre med de sjansene vi har, og når de får det målet, så blir det trøkk. Vi er litt heldige at vi får tre poeng til slutt, men det driter jeg i, sier Niklas Sandberg, som hadde to målgivende pasninger.

REDUSERING: Aune Heggebø tente håpet i Brann-leiren i den andre omgangen. Foto: TORE KRISTIANSEN

Brann gikk ut i hundre hjemme mot Haugesund, med blant andre statsminister Erna Solberg på tribunen. Hjemmelaget kom seg også til kampens første sjanse da Robert Taylor fikk en god skuddmulighet inne i 16-meteren allerede før det var spilt fem minutter, men Haugesund-keeper Egil Selvik fikk slått ballen unna.

Den første omgangen var preget av flere tøffe dueller og hjemmelaget ropte på straffe flere ganger. Den fikk de ikke og istedenfor ble de straffet i den andre enden av Liseth og Velde.

Haugesund hadde flere gode muligheter til å score ytterligere mål før pause, men stolpen og Opdal sto i veien for flere scoringer.

JUBEL: Haugesund-spillerne kunne juble for tre scoringer lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal

Brann tok grep i pausen og gjorde både et spillerbytte og et formasjonsbytte. Gradvis bygget de opp mer press og etter halvspilt omgang kom reduseringen da Aune Heggebø fikk kranglet ballen i mål etter et hjørnespark.

20-åringen scoret dermed i tredje kamp på rad, men en straffebom fra Taylor og et kontringsmål fra Haugesund gjorde at bortelaget vant på Brann Stadion. Det var Haugesunds første borteseier i årets sesong.