Newcastle bekrefter ansettelsen på sine nettsider. Bruce har fått en treårskontrakt med de hvite og svarte som ble nummer 13 i Premier League sist sesong.

– Jeg er ekstremt glad og stolt over å ha blitt Newcastles nye manager. Dette er min barndomsklubb og min fars klubb, så dette er et spesielt øyeblikk for meg, sier Bruce.

Han tar over etter Rafael Benitez. Spanjolen ga seg i Newcastle etter forrige sesong.

Trente erkerivalen

Siden Bruce la opp som fotballspiller i 1999 har han vært trener for totalt ni klubber de siste 20 årene.

Briten var seks år i Birmingham og fire i Hull. I januar overtok han treneransvaret i Sheffield Wednesday og berget laget til 12.-plass i den engelske mesterskapsserien.

Han trente Newcastles erkerival Sunderland mellom 2009 og 2011. Som aktiv spiller var han blant annet en sentral skikkelse for Manchester United fra 1987 til 1996.

Det ble kun et snaut halvår for Steve Bruce i Sheffield Wednesday. Foto: Ed Sykes / Reuters / NTB scanpix

Truer med rettslige skritt

Etter at Bruce ble bekreftet som Newcastle-manager onsdag, la hans tidligere klubb Sheffield Wednesday ut en uttalelse på sine nettsider. De er misfornøyde med prosessen og vurderer rettslige skritt.

«Klubben er skuffet over å få vite gjennom en pressemelding fra Newcastle at de har ansatt vårt tidligere støtteapparat. Uansett om de sa opp sine stillinger mandag, så er det fortsatt juridiske problemer som skal løses mellom klubben, de ansatte og Newcastle», skriver Sheffield Wednesday.

Newcastle spilte for øvrig sin første treningskamp for sesongen onsdag. Der ble det 0-4-tap mot Wolverhampton.

(©NTB)