Det opplyste politiet i Roma fredag. Opptak fra overvåkningskameraer er brukt for å identifisere 20 personer som var involvert da bilder av holocaust-offeret Anne Frank iført Roma-drakt ble hengt opp i forbindelse med en Lazio-kamp sist søndag.

En 46-årig mann som allerede tre ganger tidligere er bannlyst for andre overtramp er ifølge Gazzetta dello Sport erklært uønsket på Lazio-kamp i åtte år. Han må melde seg for politiet hver gang laget spiller.

Lazio-spiller Bastos med bilde av Anne Frank på trøya før kampen mot Bologna. Foto: ALBERTO LINGRIA

12 andre er bannlyst i fem år hver. Seks av dem tilhører «Irriducibili», Lazios mest kjente «ultra»-gruppering.

Ifølge italienske medier risikerer de 13 også straffeforfølgelse for brudd på lovparagrafer som forbyr rasediskriminering.

Hendelsen har rystet italiensk fotball, og før seriekampene midt i uken var det opplesning fra Anne Franks dagbok. Det ble også avholdt et øyeblikks stillhet på hver arena.

Det er ikke første gang Lazio-fansen kommer med antisemittiske ytringer. Her fra en kamp i 1998. Foto: Plinio Lepri / TT / NTB Scanpix

Lazio er en spesielt belastet klubb. Tilhengerne har gjentatte ganger gjort seg skyldige i rasistisk hets og fascistiske rop. Likevel er det ikke alle som tar reaksjonene på alvor.

Arturo Diaconale i Lazio-styret hevder at saken med Anne Frank-bildene er blitt overdrevet og mener at reaksjonene er «en bølge politisk korrekt Mccarthyisme».