ATLÉTICO MADRID – REAL MADRID 1–3:

Casemiro sendte gjestene i føringen da han på vakkert vis brassesparket inn 1–0 fra fem meter etter kvarteret spilt.

Snaue ti minutter senere ble den notoriske målscoreren Antoine Griezmann spilt gjennom på midtbanen. Franskmannen gjorde ingen feil alene med keeper og satte komfortabelt inn utligningen.

Real Madrids Casemiro scoret med et nydelig brassespark i kampen om hovedstaden lørdag. Foto: NTB scanpix

Assistentdommeren vinket, men etter å ha sett reprisen konkluderte videodommerne med at scoringen var godkjent.

Kastet tøyrotter

Real Madrids målvakt Thibaut Courtois har tre sesonger bak seg hos Atlético Madrid. Han ble møtt av pipekonsert av storparten av de 65 000 oppmøtte på Wanda Metropolitano. Under kampen kastet noen fra fanskaren tøyrotter fra Ikea på eks-keeperen, men målvakten selv tok det rolig.

– Jeg bryr meg ikke. Om det gjør dem lykkelige, bra for dem. Vil de kaste ting i hodet på meg vil det ikke påvirke meg negativt. Det gir meg bare mer motivasjon, sa Courtois etter kampen.

Før pause ble Real Madrid tildelt straffespark. VAR ble igjen tatt i bruk, og videoen viste at taklingen var innenfor sekstenmeteren. Dermed ble det dømt straffe. Sergio Ramos skjøt de hvitkledde i føringen med en sikker avslutning.

Sergio Ramos, Gareth Bale, Luka Modric og Dani Carvajal jubler for scoring på byrivalens hjemmebane. Foto: NTB Scanpix

Rødt kort

Drøye kvarteret før slutt ble Gareth Bale spilt gjennom på venstresiden. Waliseren brukte ett touch før han sendte ballen langs bakken i lengste hjørne.

Ti minutter før slutt ble vondt til verre for Atlético da Thomas Partey fikk sitt annet gule kort for dagen og ble sendt i dusjen.

3-1-seieren sendte Real Madrid forbi byrivalen og opp på 2.-plass. Opp til serieleder Barcelona skiller fem poeng, men katalanerne har muligheten til å øke avstanden i sin kamp mot Athletic Bilbao søndag.