Den norske sykkelstjernens lag UAE bekrefter på sine nettsider sjumannstroppen til Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussels-Kuurne.

De to belgiske rittene markerer hvert år starten på vårklassikerne.

UAE-laget har fått en god start på sesongen og står allerede med ti seirer. Nå håper ledelsen på nye oppturer i Belgia og at laget kan bygge videre på fjorårets sterke klassikersesong. Der hadde Alexander Kristoff en hovedrolle.

Nordmannen tok en av karrierens største seirer da han vant prestisjetunge Gent-Wevelgem. I tillegg ble det en sterk tredjeplass i Flandern rundt.

– Det er noen år siden jeg kjørte åpningshelgen i Omloop og Kuurne, så jeg ser fram til å komme tilbake dit, sier Kristoff foran helgens ritt.

– Jeg bygger fortsatt form, men etter gode treningsperioder i Spania ser jeg fram til å virkelig komme i klassikermodus, tilføyer han.

Ikke kaptein søndag

UAE-sportsdirektør Allan Peiper er klar på at det skal kjøres for Kristoff-seier i Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Søndag er det Jasper Philipsen som skal få sjansen i Kuurne-Brussels-Kuurne.

– Vi går inn i åpningshelgen i Belgia med Alexander som kaptein i Omloop Het Nieuwsblad lørdag og Jasper Philipsen som kaptein i Kuurne-Brussel-Kuurne, sier Peiper.

Mikkel Bjerg, Tom Bohli, Alessandro Covi, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato og Sebastian Molano utgjør resten av UAE-laget lørdag. Søndag erstattes Covi med Philipsen.

Mange norske

Kristoff og Laengen får selskap av flere norske sykkelryttere i startfeltet i Omloop Het Nieuwsblad lørdag.

Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller er meldt som en del av NTT-laget, mens Amund Grøndahl Jansen står på startlisten til Jumbo-Visma.

Boasson Hagen og Tiller står også på den foreløpige startlisten til Kuurne-Brussel-Kuurne. Det samme gjør EF Education First-proffen Kristoffer Halvorsen.

Også det norske Uno-X-laget stiller i søndagens ritt.