Sparta fikk en drømmestart på kampen da Emil Lundberg sendte gjestene i ledelsen etter 13,50 minutter i første periode.

Svensken la på til 2-0 31 sekunder inn i andre periode, før Oilers startet sin utrolige snuoperasjon.

André Bjelland Strandborg reduserte til 1-2 bare 28 sekunder senere, før Christoffer Karlsen utlignet ni minutter før pause. Et drøyt minutt senere sendte Rob Bordson vertene i føringen.

Thomas Berg-Paulsen, Martin Lefebvre (to mål) og Anders Tangen Henriksen scoret vertenes fire siste mål.

Dermed klatrer Oilers opp på tabelltopp med 61 poeng, to foran Sparta. Frisk Asker ligger på 3.-plass med 58 poeng.

Frisk var også overlegne da de tok imot Manglerud Star fredag kveld. Vertene ledet 3-0 etter første periode og så seg aldri tilbake. Da kampen ble blåst av sto det 5-1 i favør Frisk.

Ringerike Panthers fikk også seg en storseier da de knuste Grüner med de samme sifrene på bortebane.

Stjernen og Vålerenga måtte ut i sudden death og straffer etter å ha spilt 5-5 i Fredrikstad. Da Stjernen brente alle sine forsøk, var Thomas Olsen og Kalle Ekelund sikre som banken for Vålerenga.

Dermed beholder Oslo-klubben 5.-plassen på tabellen, mens Stjernen fortsetter på plassen bak.

I mjøsderbyet mellom Lillehammer og Storhamar var det gjestene som viste seg å være sterkest. Hamar-laget vant til slutt kampen 4-3. (NTB)