Det norske ishockeylandslaget klarte ikke å revansjere lørdagens 0-2-tap i treningskamp mot Russland. Også søndag ble det tap i Gjøvik, denne gang med 0-1.

– Det ene målet var hodeløst av oss i spill fire mot fire, men ellers var det veldig mye bra. Jeg er overrasket over hvor mye guttene orker i dag. Viljen til å score var der hele tiden. Forhåpentligvis får vi bedre uttelling framover, sa landslagssjef Petter Thoresen til TV 2 etter kampslutt.

– Vi spiller egentlig ganske bra i begge kampene, men det hjelper ikke når vi ikke scorer mål. Russland har litt mer klasse enn oss foran mål, sa Spartas Niklas Roest.

Thoresens norske mannskap gikk på et tomålstap på hjemmeis lørdag, men hadde håp om revansj mot samme motstander søndag. Slik gikk det altså ikke.

Mathis Olimb serverte Kristian Forsberg foran kassen seks minutter ut i 1. periode, men Stavanger Oilers-profilen dunket pucken rett på keeper fra kloss hold.

Mikhejev-mål

Russland tok ledelsen i spill fire mot fire tre og et halvt minutt ut i midtperioden. Ilja Mikhejev ekspederte pucken i nettet fra kort hold. Norge fikk noen muligheter til å kvittere i samme periode, men verken Forsberg, Tobias Lindström eller Mathis Olimb klarte å utnytte sjansene som kom.

Heller ikke i 3. periode fant Norge veien til nettmaskene. Mathis Olimb fikk en fin mulighet fra skrått hold tidlig i perioden, men dunket pucken rett på gjestenes burvokter.

Norge presset på for utligning mot slutten, og Thoresens mannskap fikk muligheten til å legge stort trykk på Russland i overtallsspill på tampen, men bortelaget red av stormen og sikret en knepen seier.