Nederlenderen kommer med den oppsiktsvekkende uttalelsen i et intervju med det tyske fotballmagasinet 11 Freunde. Intervjuet er gjengitt av flere medier, blant dem Sky Sports.

Van Gaal ledet Manchester United fra 2014 til 2016. Til slutt fikk han sparken etter å ha tatt Old Trafford-klubben til FA-cuptriumf. Arvtagerne José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær har heller ikke lyktes med å løfte klubben til gamle høyder.

Van Gaal, som også har fortid som trener for blant andre Bayern München, går langt i å gi direktør Woodward skylden for problemene.

– I Bayern er menneskene som styrer fotballfolk. Det har jeg alltid verdsatt. I Manchester United valgte de på sin side å ansette Ed Woodward som administrerende direktør, en med null forståelse for fotball og som tidligere jobbet i en investeringsbank, sier nederlenderen til 11 Freunde.

– Det kan ikke være en god ting når en klubb drives utelukkende fra et kommersielt ståsted, tilføyer han.

Det siste Louis van Gaal gjorde som Manchester United-manager var å styre klubben til FA-cuptriumf i 2016. Foto: John Sibley / REUTERS / NTB SCANPIX

Van Gaal er samtidig tydelig på at han ikke er bitter som følge av United-sparkingen i 2016.

– Det holder jeg ikke imot klubben. De ønsket Mourinho, og han var ledig på markedet. Det å ansette ham var interessant fra et forretningsmessig ståsted, sier han – og tilføyer:

– Han vinner kamper, og for en klubb som United er det viktigst å vinne trofeer. Måten de kommer på er ikke hovedfokus, for på den måten er engelsk fotball annerledes.

Van Gaal har ikke hatt noen trenerjobb etter at han forlot Old Trafford.

(©NTB)