Arsenal-manager Arsène Wenger håper ikke det kjølige forholdet mellom Storbritannia og Russland overskygger europaligaoppgjøret mot CSKA Moskva.

Torsdag spilles den første kvartfinalen mellom de to klubbene i London. Forholdet mellom Storbritannia og Russland er på nullpunktet, og den diplomatiske kontakten er minimert etter at den tidligere agenten Sergej Skripal og datteren Julia ble forgiftet med nervegass i byen Salisbury 4. mars.

Ifølge Wenger har den pågående politiske konflikten ikke vært et tema i forkant av oppgjøret.

– Nei. Ærlig talt ikke. Det er ingen som i virkeligheten vet hva som egentlig foregår. Det virker bare som om det britisk-russiske forholdet er komplisert, sa Wenger under en pressekonferanse på London Colney nord for byen.

– Jeg håper ikke at dette vil påvirke noen av kampene. Ikke denne kampen i London, og heller ikke returkampen i Moskva. Jeg håper det går fint for de russerne som kommer på kampen i London og for supporterne som reiser dit, sa Wenger.

Representanter for London-politiet bekrefter uansett at det er iverksatt ekstra sikkerhetstiltak foran kampen.

Virker kjørt

Wenger håper at Arsenal er klar for den sportslige utfordringen som venter. London-laget er plassert som nummer seks i Premier League, og det er 13 poeng opp til Tottenham på 4.-plass.

Det virker helt kjørt for Arsenal å sikre mesterligaspill ved å bli blant de fire beste i England. Den mest realistiske veien som leder til den gjeveste europacupen i sesongen 2018/19 går gjennom å vinne Europaligaen.

Wenger er klar over hva som står på spill.

– Det hviler et ekstra press på oss for å gjøre det ekstremt godt i denne turneringen. Det er en del av det å være hvem vi er. Det gjenstår å se om vi er klar for oppgaven, sa Wenger.

Fire på rad

Etter to 0-3-tap for Manchester City og påfølgende 1-2-tap for Brighton har Arsenal vunnet de fire siste kampene.

Formpilen peker riktig vei.

– Det har tatt tid å reise seg etter tapene for City, men nå er vi fullstendig friskmeldt igjen. Mentalt er vi der vi skal være, sa Wenger som har vært manager i Arsenal helt siden 1996.

Arsenal har ikke vunnet en europeisk tittel på de 22 årene som Wenger har sittet med ansvaret.

Wenger mønstrer et skadefritt mannskap til kampen mot CSKA Moskva.