– Vi ble alt for passive i presset i førsteomgang. Det var også for store avstander. Vi traff ikke i timingen på ting. Men vi justerte oss i pausen, og etter det viste vi at vi kan, sier målscorer Alexander Sørloth til VG.

– Det er synd at vi slipper inn det målet. Jeg er overbevist om at vi vinner om ikke. Men det viser karakter at vi kom oss inn igjen i kampen, fortsetter han.

Med landslagsscoring nummer 16, passerte Sørloth pappa Gøran i antall landslagsmål.

– Det har vært en del snakk om det i det siste. Da jeg scoret nummer 14, fikk jeg høre at det var på tide at jeg tok den. Det var godt å kunne gjøre det.

VG-børsen: Ødegaard var Norges beste

– Vi er veldig misfornøyde med den første halvtimen i dag. Det var tregt. Litt sirup over oss. Men vi avsluttet veldig bra og burde vunnet komfortabelt. Ballen ville ikke inn. Sånn er det noen ganger, sier landslagssjef Ståle Solbakken under pressekonferansen etter kampen på Ullevaal.

Landslagssjefen ble spurt om hvordan det er å vente helt til mars på neste landskamp, borte mot Spania i åpningen av EM-kvalifiseringen.

– Det er helt håpløst. Jeg hater det. Sånn er landslaget, så det må vi bare leve med, svarte Solbakken.

Han mente at de etablerte spillerne må ta på seg noe av skylden for at det ikke fungerte før pause.

– Sørloths første- og andreomgang er nesten som himmel og helvete, sier landslagssjefen.

INSTRUKSER: Ståle Solbakken hadde nok å rette på i praten med Patrick Berg (i midten) og Mohamed Elyounoussi (t.v.) Foto: Helge Mikalsen / VG

I minusgradene på Ullevaal var det var lite med Norges spill i første omgang som varmet fotballhjertene til de fremmøtte.

Allerede etter to minutter viste Finland hva som var i vente. Marcus Forss headet ballen i mål, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Finland fikk styre langt mer av spillet enn ventet i starten av kampen.

– Vi gjorde det meste gærent de første 15 minuttene, sa Egil «Drillo» Olsen til TV 2 i pausen.

– Jeg sitter igjen med den samme vonde følelsen nå etter kamp. Noen stor kamp var det ikke, fulgte han opp med etter 90 minutter.

Etter en halvtime kom bortelaget til nok et innlegg, Benjamin Källman knuste Leo Skiri Østigård i feltet og styrte inn ledelsen med hodet.

– Jeg taper en duell. Det er ikke godt nok, men jeg er midtstopper og slike ting vil skje. Selvfølgelig er det skuffende. Det er irriterende, men jeg blir ikke noen dårligere hodespiller av å tape en duell. Selvtillitten på at jeg er en god hodespiller er fortsatt der, sier Østigård til VG.

Romsdalingen mente seg også snytt for straffe da han ble revet ned inne i feltet i andreomgang.

– Når dommerne er fire stykker, bør de se det. Men når de ikke gjør det, blir det ikke straffe, sier en tydelig frustrert Østigård.

Norge skapte noen sjanser på langskudd det siste kvarteret av første omgang, Patrick Berg hadde blant et annet skudd i stolpen, men Norge måtte gå inn i garderoben med 0–1.

– Den første halvtimen kan vi ikke være bekjent av, sa assistenttrener Kent Bergesen til TV 2 i pausen.

Norge gjorde tre bytter i pausen. Ut gikk Mats Møller Dæhli, Kristoffer Zachariassen og Stefan Strandberg. Inn kom Ola Brynhildsen, Ola Solbakken og Stian Gregersen.

Og Norge fikk en pangåpning etter pause. Marcus Holmgren Pedersen leverte en flott pasning fra høyresiden av 16-meteren, med et innlegg mellom forsvaret og keeper. Der sto Sørloth, som enkelt satte inn 1–1.

UTLIGNING: Alexander Sørloth (i midten) gratuleres av Ola Solbakken (t.v.) og Martin Ødegaard (t.h.) Foto: Helge Mikalsen / VG

Ti minutter før slutt kunne Hugo Vetlesen fått en drømmedebut på landslaget. Ballen datt perfekt ned for ham på rundt 10 meter, men upresset skjøt han rett på keeper.

– Jeg får mye tid der, men treffer ikke helt rent. Da bommer man noen ganger. Selvsagt skulle jeg sett at den gikk inn, sier Vetlesen til VG.

Norge fortsatte å presse litt på slutten av kampen, men uten uttelling.