Samtidig som Norge sprudlet offensivt, vartet Solberg-Østhassel opp med den ene redningen etter den andre da Frankrike forsøkte å tenne håpet i semifinalen.

– Jeg er fornøyd, men jeg synes jeg leser samtlige skudd i den første omgangen veldig bra. Så det skal lite til for å redde enda mer, men mer enn bra nok. Og så er jeg veldig fornøyd med god hjelp fra de foran meg, sier Silje Solberg-Østhassel til VG etter at finalebilletten er i boks.

– Hun ble ekstremt viktig også i dag. Hun har stått mange gode kamper mot nettopp Frankrike tidligere, og hun var til tider enorm og hadde et hav av avgjørende redninger, sier Viaplay-ekspert og tidligere toppkeeper Ole Erevik.

Tallene viser at hun stoppet 14 av 34, redningsprosenten var på 41,18 prosent. VGs oversikt viser at halvparten av redningene kom på hundreprosentsjanser. Til sammenligning endte den franske førstekeeperenpå 23,33 prosent.

Keeperen ble belønnet med 10-er på VG-børsen, men selv skulle hun sett at hun forhindret enda flere baklengsmål.

– Det ergrer meg at jeg ikke tok mer. Det var bare snakk om millimeter, sier keeperen, som er blitt et aldri så lite fransk spøkelse etter flere sterke kamper mot denne nasjonen.

– Hvorfor er du så god mot Frankrike?

– Jeg vet ikke. Jeg har jo spilt i Frankrike, kjenner mange av spillerne. Og så har jeg gjort det bra i mange kamper mot dem. Det har blitt en greie, jeg vet ikke hvorfor. Det er mulig de har respekt for meg, sier Solberg.

– Ligger de våkne og tenker på Silje Solberg-Østhassel i natt . . .?

– Nei, det tror jeg ikke. Men de ligger nok våkne, de ergrer seg nok over at de tapte med åtte.

Også stjerneskuddet Henny Reistad var imponert etter at franskmennene kun scoret 20 mål i løpet av semifinalen.

– Hva skal man si? Det er helt utrolig. Hun starter på et nivå som er verdens beste og hun fortsetter på nivået hele kampen. Det er uvanlig, men ikke til henne å være, sier Reistad til VG om Solberg i mål.

– Silje står fenomenalt godt, jeg har ikke tall på prosenten, men den er høy. Det er litt hånd i hanske det der, om det er målvakten som fyrer opp forsvaret eller om det er forsvaret som får i gang målvakten, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til VG og fortsetter:

– Hun redder mange hundreprosentsjanser i en fase i den første omgangen, som er veldig viktig. Og etter hvert så vokser forsvaret stort.

– Vi hadde troen hele tiden. Så stengte Silje målet og forsvaret jobbet fantastisk. Da ble det vanskelig for Frankrike. De mistet selvtilliten, sier Katrine Lunde om keepermakkeren.

Lunde kom inn og reddet et straffekast fra Grace Zaadi i 2. omgang.

Norge møter Danmark i EM-finalen på søndag.