Halvparten av seierne har kommet i VM. Willes mannskap fortsatte VM-festen med å vinne en forventet og stor triumf over Qatar i Polen. Alt var ikke like perfekt som Torbjørn Bergeruds keeperspill.

– Det har vært en fantastisk start. Vi har en spesiell stemning i gruppa. Den er fryktelig god, sier Torbjørn Bergerud til VG etter en redningsprosent på 55.

– Vi har en «drive» i laget nå som er helt spesiell, sier keeperen og peker på forandringene med verdiprosessen som et svært viktig for den nye suksessen.

De norske supporterne hadde en nydelig lørdagskveld på tribunen og den nye landslagssjefen smilte godt han også.

Jonas Wille tok takkerunden til hele benken minuttet før slutt.

Norge vil være klare for onsdagens VM-kvartfinale om Tyskland tar poeng i kveldens siste kamp mot Nederland i Spodek-arenaen (lørdag kl. 20.30 på TV 3/Viaplay). Mandag avslutter Norge hovedrunden mot nettopp tyskerne.

Det norske herrelandslaget har på sine 1291 kamper siden 1947 aldri før vunnet ti strake kamper. I den kanskje beste perioden med Christian Berge som landslagssjef endte med åtte seire på rad før EM-semifinalen ble tapt for tre år siden.

Berge avsluttet sine åtte år med 26–26 mot Spania sist vår. Med Jonas Wille har Norge etterpå vunnet to EM-kvalifiseringskamper, tre matcher i oppkjøringen til årets mesterskap, og fem strake kamper i VM.

Målforskjellen på de 10 kampene: Nøyaktig 100 mål i pluss.

– En bra start. Jeg er realist og vet at vi ikke har møtt antatte toppnasjoner ennå. Men vi har selvtillit i laget og jeg synes dette er fin gjeng å jobbe med, sier Jonas Wille til VG. Han mener toppmotstanderen kommer i form av Tyskland tirsdag.

Jonas Wille ga spillerne godkjent for intensiteten i starten mot Qatar. Norge slet i førsteomgangene mot både Serbia og Nederland.

Keeper Torbjørn Bergerud har løftet seg inn i flytsonen etter en trå start på mesterskapet, og leverte redninger på rekke og rad. Kevin Gulliksen satte på turbofarten på høyrekanten. Etter ni minutter ledet Norge 6–1. Da tok den spanske trenerlegenden Valero Rivera timeout for Qatar – med 13 av 18 spillere født i et annet land.

– Torbjørn får voldsomt treff. Jeg er fornøyd med keeperspillet, sier Wille.

Treneren gir spillerne godkjent for intensiteten, noe han har vært misfornøyd med i foregående kamper.

– Det er så tett på terningkast 6 som du kan komme. En stor og god omgang av Bergerud, som fortsetter der han slapp de siste 20 minuttene mot Serbia, sier Viaplay-ekspert Ole Erevik.

– Det var veldig deilig, sier Bergerud til VG.

– Jeg fikk tatt med meg selvtilliten inn i kampen i dag. En veldig god følelse, legger målvakten til.

Sander Sagosen fikk hvile store deler av kampen, og det var Gøran Johannessen som styrte den norske butikken. Han feide inn alle fire skudd over Norges beste utespiller før pause. Da sto det 14–9.

Norges største stjerne fortsatte med treningsjakken på rett etter pause. Jonas Wille trengte ikke å ty til nødløsninger.

Gøran Johannessen styrte opp de norske angrepene mer enn godt nok. 19–11-ledelsen smalt han inn via tverrliggeren på en fantastisk måte. Bergerud fortsatte storspillet og hadde kveldens andre målgivende da Kristian Bjørnsen fløy inn ni måls ledelse mot slutten.

– Det er gøy for oss kanter når vi får de gode og enkle redningene, sier Bjørnsen, som briljerte med seks mål etter pause, til VG

Så gikk kveldens beste norske spiller av. Torbjørn Bergerud hadde gjort 16 redninger på 29 qatarske skudd i løpet av 44 minutter. Motstanden var ikke den beste. Men prestasjonen stor av keeperen som bare reddet ni skudd i gruppespillets tre kamper.

Norges lekestue endte til slutt med 30–17.