– Hun er favoritt. Hun kommer til å gå mange renn og det nye systemet gjør at man ikke får igjen så mye for å være best, slår svenskenes landslagssjef Anders Byström om Udnes Weng.

– Nå legger han opp til et press for å psyke meg ut. Jeg er en av dem som kan kjempe om den. Men mange andre vil også ha den. Det blir tøft, kontrer Udnes Weng.

Men hun som er regnet som svenskenes sterkeste kort til å vinne den «gule trøya», eller verdenscupen sammenlagt, avviser det.

Der Udnes Weng fortsetter sin jakt på triumfer og verdenscuppoeng kommende helg i sveitsiske Davos, sier Frida Karlsson at hun ikke drar dit. Hun skal samle overskudd og trene.

– Bryr du deg om gul trøye i år?

– Nei.

– Ingenting?

– Nei. Da hadde jeg gått alt. Men det gjør jeg ikke, sier Karlsson smilende mens hun slår fast at det er VM som er viktigst for henne.

Hun er dermed på linje med sin egen sjef. Udnes Weng er i hennes øyne også favoritt til å vinne sammenlagt.

– Men hun er ikke best på noe, men bra på alt. Hun er nest best på alt, sier Karlsson høyt og konstaterende, mens hun fortsatt smiler bredt.

– Hvordan er det å se at hun leder verdenscupen da?

– Hun (Tiril) har gått «svinbra» i år. Hun har tatt steg. Det er fortjent.

– Regnet du henne før sesongen som en som kunne være i toppen i alle typer renn?

– Ja. Som sagt: Hun er en riktig god allrounder. Hun kan gå alt og være på pallen på alt. Men hun har vel ingen seire, sier Karlsson og lar setningen henge i luften.

KLAR TALE: Fra svenske Frida Karlsson og Maja Dahlqvist, her i pressesonen under verdenscupen på Beitostølen sist helg. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er helt åpenbart at svenskene er opptatt av å gjøre et nummer ut av det nye systemet i verdenscupen denne sesongen.

FIS (Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet) endret nemlig fordelingen av poeng. Der seire og pallplasser ble belønnet med vesentlig flere poeng tidligere, er poengskalaen jevnet mer ut nå.

Maja Dahlqvist understreker at hun er imponert over Udnes Weng.

– Men hun har kanskje ikke det supervåpenet som gjør at hun har vunnet ennå, sier Sveriges stjernesprinter, som har denne meningen om det nye poengsystemet:

– Det virker merkelig. Det er bedre å ha 15 åttendeplasser enn ti seire.

– Det er liksom sånn at den som deltar i flest løp vinner til slutt. Jeg synes det er mer verdt med seirer og pallplasser, sier Dahlqvist.

VG spør Udnes Weng om hvor bevisst hun er balansen mellom det å forsvare «gul trøye» og det å tenke på det som tross alt er viktigst: Nemlig medaljer under VM i Planica i februar/mars.

– Jeg kjenner etter på kroppen hver dag. Og mer enn det også. Sikkert en gang i timen. Jeg følger med på hvilepuls hver dag og ser hvordan kroppen er, sier hun og medgir at hun har gått mange skirenn så langt.

Kommende helg fortsetter hun med nettopp det. Mens Karlsson er hjemme og legger inn en treningsperiode.