– Vi har drømt om dette lenge. For meg er det en drøm som går i oppfyllelse og det viser hvor mye fremgang denne klubben har hatt, sier Brenden Aaronson til Sky Sports.

Etter en åpning på kampen hvor begge lag presset høyt, kom til store sjanser og løp det de maktet, innledet en kjempetabbe av Mendy fire minutter som fikk Elland Road til å gå av skaftet. Samtidig la det grunnlaget for hjemmelagets første seier mot de blå på nesten 20 år.

– Vi ga bort to gaver som kostet oss kampen. Vi hadde tredoblet antall berøringer i boksen, men ingen skudd, og du kan ikke score uten å skyte på mål, oppsummerer Chelsea-manager Thomas Tuchel overfor Sky Sports.

33 minutter var spilt da Chelsea trillet ballen tilbake til sisteskansen. 30-åringen vurderte sine muligheter for igangsettelsen og brukte tid, det utnyttet Aaronson. Midtbanespilleren stormet mot keeperen og lot seg ikke lure da Mendy prøvde å finte ham ut. Aaronson snappet ballen og satte den enkelt i det åpne målet.

UTSPILT: Aaronson tar innersvingen på Mendy og sender hjemmelaget i ledelsen. Foto: CARL RECINE / Reuters

Nesten like enkelt så det ut da kampuret viste 37 minutter. På frispark fra utenfor Chelseas 16-meter pisket Jack Harrison ballen inn i feltet. Der steg Rodrigo Moreno høyest til værs og stusset ballen i det lengste hjørnet.

– Vi la en god taktisk plan mot Chelsea. Vi viste hvor viktig det var å starte sterkt og være nådeløse. Alle var med på det og vi klarte det i den første omgangen, sier Harrison.

I den andre omgangen handlet det for hjemmelaget lenge om å forsvare seg mot en kanonade av Chelsea-sjanser, men de hugget til da de fikk muligheten.

Den kom drøye 20 minutter før fulltid. Daniel James slo inn fra siden til Rodrigo. Spanjolen styrte ballen videre til Harrison som skled inn 3–0 på åpent mål.

– Det var en komplett prestasjon. Vi hadde noen forskjellige planer om hvordan de ville se ut og gutta gjorde en god jobb med å justere. Vi ønsket å spille med aggresjon, men kontrollert og vi oppnådde målene våre, oppsummerer Leeds-manager Jesse Marsch.

Og da det ikke så ut som vondt kunne bli til verre for gjestene, fikk Kalidou Koulibaly sitt andre gule kort i kampen og beskjed om å sette kursen for garderoben.

Dermed sikret Leeds seg sin første seier mot Chelsea siden 28. desember 2002.

For Chelsea sin del ble det en ny tung Premier League-runde etter at de forrige uke hadde seieren så å si i lommen, før Tottenham slo tilbake og sørget for uavgjort. Etter tre kamper ligger London-klubben på 12. plass med fire poeng. Leeds klatrer opp til en annenplass med syv poeng, før samtlige lag har gjort unna den tredje runden.