REAL MADRID - ATLETICO MADRID 0–0 / FC BARCELONA - ATLETIC BILBAO 1–1

Real Madrid kunne klatret til topps på tabellen i spansk La Liga lørdag, men måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot byrival Atletico. Også Barcelona spilte uavgjort lørdag.

Dermed er de to gigantene i spansk fotball a poeng etter sju serieomganger. Barcelona topper tabellen på bedre målforskjell enn Real Madrid.

Sevilla og Atlético Madrid er henholdsvis ett og to poeng bak tetduoen.

Lørdagens Madrid-derby ble aldri den sjansebonanzaen mange hadde håpet på, men scoringer kunne det likevel blitt. Real Madrid-unggutten Marco Asensio fikk en av kampens største sjanser da han kom alene med keeper tidlig i annen omgang.

Atletico-målvakt Jan Oblak gjorde seg stor i situasjonen og avverget baklengsmålet for gjestene på Santiago Bernabéu.

Real Madrid-profilen Gareth Bale forlot banen i pausen etter å ha fått seg en smell i første omgang.

Lionel Messi bidro til ett poeng i Bilbao lørdag. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix

Messi innbytter

Lionel Messi og Munir kom begge inn fra benken etter pause og sto i fellesskap for 1-1-målet da Barcelona måtte nøye seg med ett poeng i hjemmemøtet med Athletic Bilbao lørdag.

Barcelona-trener Ernesto Valverde valgte å hvile Messi fra start lørdag, vel vitende om at Tottenham venter i mesterligaen kommende uke. Fra sidelinjen fikk imidlertid argentineren se lagkameratene slite de første 45 minuttene.

Barcelona røk overraskende 1-2 for Leganés i forrige ligarunde, og havnet på ny i trøbbel da Oscar de Marcos satte inn 1-0 fem minutter før pause.

• Fått med deg denne?

Tidlig i annen omgang ble Messi sendt på banen, og belønningen kom da argentineren fant en annen innbytter, Munir, inne i feltet seks minutter før full tid. Munir, som kun hadde vært på banen i fire minutter, satte det lave og harde innlegget enkelt i mål.

Tok skylden

Uansett står Barcelona uten seier på sine tre siste ligakamper. Mot Girona tredje sist ble det 2-2.

Etter kampen påtok trener Valverde seg skylden for at det igjen ble poengtap ligaen.

– Det å plassere Messi på benken var absolutt mitt ansvar. Jeg vet at det var den rette avgjørelsen. Det var samtidig en risiko å ta ved denne anledningen, og det lyktes ikke, sa han.

Messi snakket for øvrig på seg gult kort etter kampslutt lørdag. Han diskuterte heftig med dommertrioen etter kampen og ble til slutt dratt unna av et medlem av Barcelonas trenerstab.