Den engelske fotballstorheten bekrefter selv overgangen tirsdag.

Ndombele kommer fra den franske storklubben Lyon og var tirsdag i London for å gjennomgå den obligatoriske legesjekken. Deretter ble de siste formalitetene rundt overgangen ryddet av veien.

Tottenham opplyser at klubben har kommet til enighet med Ndombele om seksårskontrakt. Den strekker seg frem til sommeren 2025.

22-åringen skal ifølge Sky Sports ha en prislapp på 65 millioner pund, tilsvarende drøye 700 millioner norske kroner. Det er mer enn Tottenham noen gang tidligere har betalt for en spiller.

Ifølge storavisen The Guardian skal den gamle «rekorden» stamme fra kjøpet av midtstopperen Davinson Sánchez fra Ajax i 2017. Den avtalen hadde angivelig en totalramme på 42 millioner pund.

Ndombele har i lengre tid vært satt i forbindelse med en overgang til Tottenham. Han skal hele tiden ha toppet manager Mauricio Pochettino ønskeliste foran neste sesong.

Den franske landslagsspilleren startet sin profesjonelle karriere i Amiens på andre nivå i fransk fotball. I august 2017 gikk så ferden videre til Lyon på lån. Overgangen ble gjort permanent i fjor sommer.

Landslagsdebuten for hjemlandet fikk han i oktober i fjor.

Tirsdag ble også 18-åringen Jack Clarke klar for Tottenham. Han kommer fra Leeds og skal spille for gamleklubben også kommende sesong på en låneavtale.

(©NTB)