Kristiansund – Strømsgodset: 4–0 (3–0)

Strømsgodset kom til Kristiansund med poengmessig magre uker i ryggen. Fire tap på de fem siste seriekampene var alt annet enn hyggelig statistikk for mannskapet til Tor Ole Skullerud.

Verre skulle det bli.

To tidlige scoringer avgjorde langt på vei mandagens kamp, og sendte et Strømsgodset-lag i bratt motbakke enda nærmere nedrykksplassene i Eliteserien.

– Fryktelig start. De første 20 minuttene var langt under pari. Vi vant ingen dueller. Det er altfor dårlig. Den neste kampen mot Sandefjord må vi vinne. Ellers er vi helt nede i bunnen, oppsummerte Godsets Henning Hauger overfor Eurosport.

I Kristiansund-leiren var naturlig nok gleden stor.

– Denne har vi ventet lenge på. Gutta spilte en fantastisk fotballkamp. Vi kunne ha scoret mange flere også. Herlig, sa trener Christian Michelsen.

Selvmål på selvmål

Det gikk ikke mer enn ti minutter før gjestene fra Drammen havnet under i Kristiansund. Jonathan Parr satt ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra vertenes Daouda Bamba.

Midtveis i omgangen ble vondt til enda verre for Godset da Liridon Kalludra vartet opp med en strålende prestasjon foran egne supportere. Kristiansund-profilen var litt heldig som fikk ballen etter en svak klarering av gjestenes keeper Espen Bugge Pettersen, men avslutningen som fulgte var det klasse over.

Fra litt spiss vinkel svingte Kalludra ballen opp i lengste hjørne.

Minuttet før pause kom et nytt lite bevis på at Godset er et lag i motgang. En god kontring endte med at Kristoffer Tokstad satte ballen i eget mål, og plutselig var 0–3 og drammensernes andre selvmål et faktum.

I pausen ble Strømsgodsets kaptein, Jakob Glesnes, intervjuet.

– Vi henger ikke med i det hele tatt. Det er katastrofe det vi gjør utpå her, oppsummerte han.

Pusterom

Med til historien hører det også at Bendik Bye og Torgil Gjertsen misset hver sin kjempesjanse for Kristiansund før pause. Hjemmelagets ledelse kunne med andre ord vært enda større halvveis.

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud er i hardt vær i Drammen om dagen. Foto: Tøsse, Anders / NTB scanpix

I annen omgang forsøkte Godset å sette press på hjemmelaget, men det ble med noen få målsjanser. Nærmest scoring var Bassel Jradi da han bommet på åpent mål etter et hardt innlegg fra Marcus Pedersen.

I stedet satte Dan Peter Ulvestad inn 4–0 til hjemmelaget mot slutten av kampen.

Med seieren fikk Kristiansund pusterom til nedrykksstriden i Eliteserien. 13 poeng gir tiendeplass etter 11 serieomganger.

Strømsgodset har på sin side kun fire lag bak seg på tabellen. Ned til Start under streken skiller det kun to poeng.