Montreal Canadiens har skaffet seg et overtak over New York Rangers i NHL-sluttspillet. Søndag vant gjestene fra Canada 3–1 i New York.

Canadiens leder dermed 2–1 i oppgjøret som spilles som best av sju. I stedet for å markere seg offensivt med scoring eller assist, satt norske Mats Zuccarello i utvisningsboksen da Canadiens gikk opp til 2–0 ved Shea Weber etter snaut åtte minutter av den siste perioden. Dit var han forvist i fire minutter for høy kølleføring mot Andrej Markov.

– Jeg prøver ikke å slå ham i trynet. Jeg ser at han kommer, så jeg prøver å takle ham først. Jeg skal egentlig bare forsvare meg, men så kommer kølla høyt. Det er beklagelig. Jeg får ta på meg den, sier en tydelig skuffet Zuccarello til Nettavisen etter kampen.

– Jeg setter gutta i en dårlig posisjon. Vi ligger under 0–1 og må drepe fire minutter powerplay. Det er dumt av meg. Det er tøft å sitte der, selvfølgelig, men det er ikke sånn at jeg prøver å få en utvisning, sier han.

Sent i den foregående perioden hadde Artturi Lehkonen lagt grunnlaget for Montreal med kampens første scoring etter drøyt 37 målløse minutter i New York.

Artturi Lehkonen (til høyre) på Canadiens jubler for kampens første mål. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix Foto: Seth Wenig / TT / NTB Scanpix

Etter Weber la Alexander Radulov på til 3-0, og med snaut tre minutter igjen på klokken reduserte Brady Skjei for hjemmelaget. Det ble ikke noe mer enn et trøstemål for Rangers, som nå ligger under i den første sluttspillrunden. Men laget har en hjemmemulighet til på tirsdag, før det igjen er Canadiens som har fordelen av å spille på egen is, i egen by og ikke minst foran sitt eget publikum.

Zuccarello fikk nesten 22 minutter på isen denne gangen. Andreas Martinsen spilte ikke denne kampen for Canadiens.