Se bildene lengre ned i saken

Ole Einar Bjørndalen hedret familie, venner og støttespillere etter en lang og suksessrik skiskytterkarriere med avskjedsfest på Hellerudsletta lørdag kveld.

230 personer var invitert til Bjørndalens storslagne fest på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo.

44-åringen varslet etter foregående sesong at karrieren var over.

En stivpyntet Bjørndalen ankom festen sammen med kona Darja Domratsjeva i en svart Maserati, og strålte i finværet på den røde løperen.

Tidligere konkurrenter, som franske Raphaël Poirée, var blant gjestene, det samme var gamle lagkamerater som Halvard Hanevold, Lars Helge Birkeland og Henrik L'Abée-Lund.

Bjørn Rune Gjelsten og kona Solveig på Ole Einar Bjørndalens avskjedsselskap på Hellerudsletta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bjørn Rune Gjelsten, Petter Solberg, Audun Svartdal, Ellen Arnstad, Jacob Lund, Arne Fredly og Olaf Tufte var andre navn på den stjernespekkede gjestelista.

Bjørndalen varslet at han ville holde festen for å takke dem som har bidratt til karrieren hans som startet for alvor med verdenscupdebuten i 1993.

I alt tok han 58 internasjonale mesterskapsmedaljer på seniornivå, blant dem 20 VM-gull og åtte OL-gull.

Med totalt 13 olympiske medaljer var Bjørndalen tidenes vinterolympier etter 2014-OL, men ble i vinter passert av Marit Bjørgen under lekene i Sør-Korea. I VM-sammenheng tok Bjørndalen til sammen 45 pallplasser. Det er ingen i nærheten av å matche.

(©NTB)

Raphaël Poirée og hans kjæreste Anne Tunes på Ole Einar Bjørndalens avskjedsselskap på Hellerudsletta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Petter Solberg, hans kone Pernilla og sønnen Oliver på Ole Einar Bjørndalens avskjedsselskap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ole Einar Bjørndalen er glad i fine biler. Her med en Maserati på sitt eget avskjedsselskap på Hellerudsletta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ellen Arnstad på Ole Einar Bjørndalens avskjedsselskap på Hellerudsletta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix