MONACO - PARIS SAINT-GERMAIN 1–2

Neymar scoret det avgjørende målet i Paris Saint-Germains 2-1-seier i toppoppgjøret mot Monaco i Ligue søndag.

Brasilianeren omsatte et straffespark etter 52 minutter. Ligue 1s toppscorer Édinson Cavani sendte PSG i ledelsen 19 minutter ut i første omgang.

Det var knyttet store forventninger til Kylian Mbappés tilbakekomst til Monaco, men unggutten noterte seg ikke for målpoeng mot klubben han offisielt er på utlån fra. 18-åringen hadde skudd i stolpen, men fikk til sin store fortvilelse ikke uttelling.

Det fikk Monacos João Moutinho i det 81. minutt, men det ble bare med det ene målet.

Med 2-1-seieren befester PSG tabelltoppen i Frankrike. Ni poeng skiller ned til Lyon og Monaco på henholdsvis andre- og tredjeplass.

MATCHVINNER: Neymar kom på scoringslista for Paris Saint-Germain søndag. Foto: ERIC GAILLARD / X00102

Depay-dobbel

Memphis Depay briljerte da Lyon slo Maris Balotellis Nice hele 5-0 søndag. Med seieren klatret laget til 2.-plass på tabellen.

Den nederlandske vingen scoret to ganger da Lyon ikke viste tegn til savn av kaptein Nabil Fekir. Fekir måtte stå over søndagens kamp på grunn av sykdom, men fikk se lagkameratene sine passere Monaco på tabellen på målforskjell.

Det skjedde noen timer før toppoppgjøret mellom Monaco og Paris-Saint Germain senere søndag.

Den tidligere Manchester United-spilleren Depay sendte Lyon i ledelsen etter fem minutter, før Maxvel Cornet økte til 2-0 mot Nice, som etter kampen falt ned til kvalifiseringsplassen rett over direkte nedrykk.

Marseille-seier

Mariano Díaz la på til 3-0 i det 27. minutt, mens Depay drøyt ti minutter senere curlet inn sitt tiende mål for sesongen.

Nice-midtstopper Marlon ble sendt av banen 20 minutter før slutt, og 18-åringen Myziane Maolida fastsatte sluttresultatet til 5-0.

Mario Balotelli hadde en blek dag på jobb og ble tatt av banen i det 69. minutt.

Marseille ligger på fjerdeplass på tabellen etter sin 1-0-seier mot Guingamp søndag. Florian Thauvin scoret kampens eneste mål etter 31 minutter.