Den norske landslagsstjernen fikset straffe, ble kåret til banens beste av UEFA, Barcelona vant 3–1 og nå ligger det an til tidenes hjemmefest i returkampen på Camp Nou 30. mars. Da ryker trolig publikumsrekorden for en kvinnelig klubbkamp. Den er på 60.739 tilskuere.

Men Real Madrid fikk en drømmestart. Syv minutter og 36 sekunder var spilt da Olga Carmona sendte Real Madrid i ledelsen i kvartfinalen i Champions League. Et balltap av Alexia Putellas ble effektivt utnyttet av Real Madrid. Esther Gonzáles spilte fri Carmona som gjorde ingen feil alene med keeper Sandra Paños.

Barcelonas første ordentlige sjanse kom etter 25 minutter, et skudd fra Patricia Guijarro som keeper hadde full kontroll på. Så fikk González to store målsjanser i løpet av to minutter. Den første gikk i stolpe og ut. Den andre reddet keeper.

Barcelona kom til hektene og tok over etter pause. I det 50. minutt gikk Caroline Graham Hansen i gresset i en duell med målscorer Carmona. Dermed måtte VAR-dommerne på jobb for første gang i kvinnenes mesterliga. TV-bildene viste at den norske landslagsstjernen falt enkelt etter å ha mistet kontrollen på ballen, og den straffen vil bli diskutert.

Den finske dommeren, Lina Lehtovaara, var ikke i tvil etter å ha sett TV-bildene.

Kaptein Alexia Putellas, som scoret to mål mot Real Madrid da katalanerne sikret seg seriemesterskapet med 5–0-seieren 13. mars, satte straffen i mål til stor irritasjon fra hjemmelaget, hjemmefansen og trener Alberto Toril som løp rundt på sidelinjen og rev seg i håret på grunn av straffeavgjørelsen.

2–1-målet var ikke så mye å diskutere. Graham Hansen forsøkte et innlegg som ble blokkert. Ballen endte til slutt opp hos innbytter Claudia Pina som klinte til og satte kula i lengste hjørnet.

På overtid var Putellas der igjen og fjernet all tvil. Med en utsøkt lobb med venstrefoten over keeper satte hun inn 3–1-målet.

PS! Ingrid Syrstad Engen ble byttet inn i det 85. minutt.