Oppdateres!

For niende gang er Sverige klare for en semifinale i EM. Det tok riktignok 92 minutter og 34 avslutninger til, før scoringen kom.

– Det er helt sykt! I det siste minuttet så kjente jeg at jeg ikke ville ha ekstraomganger, sier matchvinner Linda Sembrant til SVT.

Som sagt, så gjort. Sembrant sto på rett sted til rett tid da ballen havnet i beinene hennes etter et hjørnespark halvannet minutt ut i de tre overtidsminuttene, og sendte av gårde skuddet som sikret Sverige plassen i semifinalen.

– Det var ubeskrivelig da jeg så at ballen gikk i mål, sier hun entusiastisk videre.

– Det er fortjent etter et vanvittig press fra Sverige, sa fotballkommentator i NRK, Carl Erik Torp.

Sverige skapte store sjanser tidlig i kampen, men de slet med å få hull på byllen. Midtveis i første omgang brøt jubelen løs hos gultrøyene, men etter en lengre VAR-sjekk ble det dømt offside.

OFFSIDE: Stina Blackstenius trodde hun hadde satt inn ledelsen for Sverige, men VAR ville det annerledes. Foto: Tim Goode / Pa Photos

Sverige var store favoritter før oppgjøret, men Belgia holdt godt unna i første omgang.

– Det ser ut som Belgia har gjort leksene sine. De demmer godt opp for Sverige, sa Vålerenga-spiller og fotballekspert i NRK, Elise Thorsnes i pausen.

BANENS BESTE: Nicky Evrard leverte en strålende kamp mot Sverige. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Belgia sin keeper, Nicky Evrard, var virkelig med på å holde belgierene inne i kampen.

– Hun er litt hockeykeeper. Inn med ansiktet først om det trengs. Hun må ha hatt mye vondt i karrieren, sa fotballekspert i NRK, Aleksander Schau.

Sverige fortsatte å trykke Belgia i andre omgang, men Evrard leverte redning etter redning.

– Evrard med en feberredning. Nok en gang. Hun holder Belgia inne i det mesterskapet her, utbrøt fotballkommentator i NRK, Patrick Sten Rowlands.

På overtid klarte ikke Evrard å holde unna lenger. Etter en corner satte Linda Sembrant inn 1–0, til full jubel fra Sverige.

– Sverige skal ha for at de bare fortsetter å presse på gjennom hele kampen, sa Schau.

Sverige møter England i semifinalen på tirsdag neste uke på Bramall Lane (hjemmebanen til Sheffield United, med en kapasitet på over 30.000 tilskuere.

– Det kommer til å bli veldig stort. England, med mange fans, og med våre svenske fans som har vært helt fantastiske. Det kommer til å bli veldig heftig, sier Sembrant.