Fem minutter var spilt da keeper Jacob Storevik bommet fullstendig på en pasning til Harmeet Singh. Fredrik Haugen benyttet sjansen, snappet ballen og satte den mellom beina på Sandefjord-keeperen. Det var 29-åringens første mål for Stabæk.

Han kunne hatt ett til, men da fikk han ballen på venstrefoten og skjøt rett på keeper.

Sandefjord slet med å komme seg forbi et Stabæk som lå lavt og kompakt, men de kom til noen store sjanser etter hvert.

– Det er vanskelig når de har parkert Stabæk-bussen på banen, men vi må bare fortsette å male på, sa Harmeet Singh til Discovery i pausen.

Utvist

Sandefjord prøvde på det etter hvilen, men ble tatt på en kontring i 56. minutt. Da valgte Ian Smeulers å klippe ned Kornelius Normann Hansen, som var på vei mot mål. Nederlenderen fikk direkte rødt kort for den.

Dermed måtte Sandefjord spille i undertall i over en halvtime. Det ble blytungt og litt enklere for Stabæk.

Pål Alexander Kirkevold økte til 2–0 i 81. minutt. Jeppe Moe fant innbytteren med et perfekt innlegg på bakerste stolpe.

KUNNE OMSIDER JUBLE: Stabæk-tilhengerne fikk endelig noe å glede seg over. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB

Rett før slutt var det Moe som ble spilt fri. Alene med keeper Storevik satte backen inn sitt første Stabæk-mål – i sin 100. eliteseriekamp.

– Å få denne seieren var veldig, veldig viktig. Det betyr alt. Det har vært bekmørkt, sier Moe til Discovery.

Målet i jubileumskampen oppsummerer han slik.

– Helt surrealistisk. Jeg har blitt mobbet på grunn av mangelen på scoringer.

Stabæk tar sin første seier siden 8. august og har plutselig kontakt med Brann og Tromsø i nedrykksstriden – attpåtil med en kamp mindre spilt.