Bjørnstad hadde hele 43 sekunders ledelse til nestemann etter hoppingen i svenske Falun sist helg. Dermed kunne Byåsen-løperen gå hele NM-sprinten i ensom ledelse og innkassere gullmedaljen.

– Dette gir jo selvtillit inn mot resten av sesongen. Det er fint å få en bra start og en bekreftelse på at det jeg har gjort i sommer og høst, har vært bra, sa Bjørnstad til NTB.

Graabak nærmest

Løpet ble av det heller udramatiske slaget.

– Jeg var egentlig veldig trygg, men det gikk såpass lang tid fra hopprennet at jeg begynte å bli nervøs. Jeg trodde det skulle gå, og det gjorde jo det. Jeg hadde kontroll, sa Bjørnstad.

Nærmest ham var klubbkameraten Jørgen Graabak. Han tok tidlig kommandoen i jakten på Bjørnstad og gikk seg opp tre plasser til sølvplass.

Graabak klarte å rykke fra Einar Lurås Oftebro på tampen. Oftebro tok bronsen.

Kombinertutøver Marte Leinan Lund ble norgesmester i sprint lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lund-gull

I kvinneklassen gikk Marte Leinan Lund fra Tolga inn til et suverent NM-gull. Lund så seg aldri tilbake under den 2,5 kilometer lange sprinten, og hun vant foran Thea Bjørseth og Hanna Midtsundstad.

Riktig nok var det amerikanske Tara Geraghty-Moats som gikk først over målstreken, men hun var naturligvis ikke med i kampen om NM-medaljer.

Bjørseth fra Lensbygda hadde nest beste resultat av de norske utøverne fra hoppdelen i Falun sist helg, kun slått av Lund. Hun holdt Midtsundstad bak seg og tok sølvet.