Lokomotiv Moskva - FC København 2–1

FC Köln - Arsenal 1–0

For FCK borte mot Lokomotiv Moskva scoret Benjamin Verbic et vakkert mål, men gjestene klarte likevel ikke utnytte den første matchballen i jakten på europaliga-avansement torsdag.

Bortekampen mot russiske Lokomotiv Moskva endte med 1-2-tap. Jefferson Farfán scoret begge hjemmelagets mål.

– Vi leverte en meget god bortekamp mot det som i øyeblikket er Russlands beste lag. Jeg er spesielt fornøyd med at vi viste sterk mentalitet etter at vi kom under, selv om vi er i en vanskelig situasjon, sa manager Ståle Solbakken til klubbens nettsider etter kampslutt.

Trenger seier

Resultatet betyr at FCK nå må håpe at FC Sheriff taper sin hjemmekamp mot Zlín senere torsdag. Det vil nemlig gjøre veien til utslagsrundene langt enklere for Solbakkens menn.

Uansett er det fortsatt sånn at københavnerne sikrer avansementet med seier mot FC Sheriff i siste runde av gruppespillet.

FCK har en meget tung periode bak seg i den hjemlige ligaen. To strake tap markerte opptakten til torsdagens kamp i Russland. Der var det lite som tydet på et lag i krise.

Med seieren er Lokomotiv Moskva gruppeleder.

foto
Arsenal-manager Arsène Wenger røk på tap torsdag. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix

Arsenal-avansement

Et straffespark avgjorde kampen i Köln. Sehrou Guirassy satte ballen i mål etter at han selv hadde blitt stoppet med ulovlige midler av Arsenal-forsvarer Mathieu Debuchy.

Da var det spilt en drøy time av kampen.

Arsenal-manager Arsène Wenger sendte et svært reservespekket lag på banen i torsdagens kamp. Samtlige elleve som startet sist lørdagens London-derby mot Tottenham fikk hvile.

Tross torsdagens tap er Arsenal sikret plass i cupspillet etter at den andre kampen i gruppe H, mellom Røde Stjerne og BATE Borisov, endte 0-0.

Arsenal er gruppevinnere uansett utfall i siste runde. Köln og Røde Stjerne har seks poeng hver i kampen om annenplassen, mens håper også lever for BATE Borisov. Hviterusserne er kun poenget bak.

(©NTB)