Da Norge famlet etter formen i svenskens første år som landslagssjef, sa Lagerbäck at han lette etter stammen som skulle prestere i de viktige kampene. Ved hjelp av en stabil tropp ble det åtte seirer, én uavgjort og ett tap i år, og gruppeseier i nasjonsligaen.

Markus Henriksen var unik ved at han spilte hvert minutt av samtlige landskamper i år, men han hadde selskap av mange gjengangere. Stefan Johansen, Iver Fossum, Ole Selnæs, Rune Almenning Jarstein, Bjørn Maars Johnsen, Tarik Elyounoussi, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Martin Linnes, Ørjan Nyland og Jonas Svensson var i troppen hver gang.

I tillegg var Omar Elabdellaoui, Mohamed Elyounoussi, Sten Grytebust, Birger Meling, Fredrik Midtsjø, Tore Reginiussen, Alexander Sørloth, Martin Ødegaard og Sander Berge med på fire av fem samlinger.

Tar vi med at Joshua King og Kristoffer Ajer gikk glipp av to samlinger hver på grunn av skade, er vi oppe i en full tropp med gjengangere.

«Outsider» herjet

Da er det noe vakkert ved at Ola Kamara, som var Lagerbäcks 15. mest benyttede spiller i år, og var med nesten bare i begynnelsen og slutten av sesongen, ble lagets toppscorer i 2018 (fem mål) og scoret de to målene som sikret gruppeseieren i nasjonsligaen med 2-0 på Kypros.

32 spillere var i troppen i år, hvorav 28 fikk spilletid, men det var en svært stabil gruppe som gjorde de tunge løftene i form av spilletid.

I nasjonsligaen spilte tre mann hvert minutt: Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui og Markus Henriksen. Mohamed Elyounoussi var to minutter bak, etter å ha blitt byttet ut i siste minutt i en kamp og utvist i siste minutt i en annen. Ole Selnæs var også på banen i hver kamp, mens Håvard Nordtveit spilte hvert minutt han ikke var utvist (også han rett før slutt, i Bulgaria) eller utestengt for utvisningen.