Ingebrigtsen skal jobbe med Eliteserien ut inneværende sesong. 52-åringen, som fikk sparken som trener i Rosenborg i sommer, debuterer i studio allerede under Supersøndag-sendingene førstkommende helg.

Det bekrefter Discovery i en pressemelding mandag kveld.

– Dette blir en ny og spennende måte å jobbe på for min del. Eliteserien er utvilsomt den ligaen som ligger mitt hjerte nærmest, og jeg ser frem til å følge høstspurten i en annen rolle enn jeg har gjort de siste årene, sier Ingebrigtsen i pressemeldingen.

– Kåre Ingebrigtsen har vanvittige meritter fra sine år i Rosenborg. Han er faglig sterk, god til å uttrykke seg, han kan være tydelig og kritisk når det trengs – og han er kjent for å ha glimt i øyet. Vi har stor tro på at Kåre blir en strålende fotballekspert for oss, og er storfornøyde med å kunne forsterke med en sånn kapasitet, sier sportsdirektør i Eurosport og Discovery, Eirik Koren.

Fotballprofilen understreker samtidig overfor VG at han verken skal være sidekommentator eller ekspert på indre bane på Lerkendal. Ingebrigtsen tror uansett han skal klare å være nøytral i vurderingen av sin tidligere arbeidsgiver.

– Selvsagt har jeg tenkt på dette, og jeg føler meg trygg på at jeg skal klare å være balansert, objektiv, også i analysene av Rosenborg, sier han til avisen.

52-åringen er samtidig tydelig på at han på sikt ønsker seg tilbake til treneryrket.

Ingebrigtsen ledet Rosenborg til tre strake seriegull, samt to cupmesterskap og to Europa League-deltakelser. I sommer ble han erstattet av Rini Coolen som trønderklubbens hovedtrener.

(100% Sport / ©NTB)