Zlatan Ibrahimovic scoret sine to første spillemål etter viruspausen da Milan vant 2-1 borte mot Sassuolo i Serie A tirsdag kveld.

Svenskens kontrakt med den italienske storklubben går ut i august, og fremtiden hans ble et tema etter kampen.

– Jeg har fortsatt tre kamper igjen her, og ingen har sagt noe mer så... Jeg forventer meg ikke noe mer. Jeg har jobbet hardt, laget spiller bra og vi er glade. Siden jeg kom til klubben (desember 2019, journ.anm.) har vi tatt nest flest poeng i ligaen, sa Zlatan til Sky Sport.

Etter oppgjøret ble det også klart at Milan-trener Stefano Pioli, som har vært ryktet bort fra klubben, forlenget kontrakten til sommeren 2022.

– Jeg visste ingenting om det før nå, men man lærer noe nytt hver dag, sa Zlatan om trenerbeskjeden.

To scoringer

To straffespark var Zlatans målfangst på de seks første kampene etter koronapausen, og det hadde gått fire måneder siden hans forrige spillemål (mot Genoa 8. mars) da han tok ansvar i Milans jakt på Europa League-plass.

Mot Sassuolo tirsdag nikket han inn kampens første mål på innlegg fra Hakan Calhanoglü i det 19. minutt. Francesco Caputo utlignet for hjemmelaget i det 42. minutt, men innen pausesignalet hadde Zlatan ordnet et nytt ledermål.

Igjen skjedde det med assist fra Calhanoglü. Tyrkeren spilte fram svensken med en perfekt bakromspasning. Zlatan rundet keeper og trillet ballen i mål.

Det ble ikke flere scoringer, og med seieren klatret Milan forbi Roma til 5.-plassen som gir sikker plass i Europa League. Roma kan ta seg forbi igjen med poeng mot Spal onsdag, og Napoli er også med i kampen om den plassen.

Atalanta imponerer

Tirsdag vant også Atalanta 1-0 over Bologna og inntok 2.-plassen to poeng foran Inter, som onsdag får besøk av Fiorentina. Luis Muriel ble matchvinner etter en drøy time.

Vinnermålet var Atalantas 95. seriemål for sesongen. Det er det høyeste antall for en klubb i Serie A de siste 60 årene.

Juventus er seks poeng foran Atalanta og åtte foran Inter. Torsdag kan laget ta et nytt langt steg mot seriegull med borteseier mot Udinese når den fjerde siste serierunden avsluttes.

(©NTB / 100% Sport)