– Det er skuffende. Vi måtte bare kontrollere kampen. Det skulle være «enkel» fotball. Med 4-0- ledelse må du drepe kampen. Leicester har noen virkelig gode spillere. De ble ikke motløse og fortsatte. Honnør til dem, sa Raheem Sterling etter kampen.

For etter festfotball av Manchester City i den første omgangen, vartet Leicester opp med det samme i den andre omgangen. Vi tar det i tur og orden:

Etter kun fem minutter fant hjemmelaget veien til nettmaskene – det var starten på 20. minutter flott fotball.

Og det var Kevin De Bruyne som åpnet ballet på Boxing day. På en lekker pasning fra Fernandinho tok belgieren ballen ned, kikket seg rundt, tok en runde rundt sin egen akse og banket den i lengste bak Kasper Schmeichel. 1–0.

Ni minutter senere måtte VAR Leicesters Youri Tielemans som rev ned Aymeric Laporte i 16-meteren på en corner. Dommeren blåste ikke, men etter en titt på skjermen, blåste han straffe. Den satte Riyad Mahrez knallhardt oppe i det høyre krysset.

Syv minutter senere var det İlkay Gündoğan sin tur. 3–0. Så ble det på ny straffe og Raheem Sterling vartet opp med en blåkopi fra den forrige. Dermed sto det 4–0 til pause.

– Det var rart. Selv om vi hadde 4–0 i første omgang, var de farlige hver gang de kom inn på vår halvdel. De har mye kvalitet og er ekte kontringsmestere, sier City-sjef Pep Guardiola til BBC.

Da følte de trolig at seieren allerede var mer enn i boks på Boxing day. Den gang ei.

For der hvor City brukte 20. minutter i den første omgangen på fire, brukte bortelaget ti minutter på tre.

Først var det James Maddison, så var det Ademola Lookman, før Kelechi Iheanacho lagde kamp igjen med 4–3-målet.

– Manageren advarte oss i pausen. Leicester slapp inn fire i førsteomgang, men hver gang de angrep, skapte de sjanser, sa Sterling etter kampen.

HÅP: Her ble Leicesters håp om poeng for alvor tent, da Kelechi Iheanacho satte bortelagets tredje mål. Foto: Barrington Coombs / Pa Photos

Og der var dominansen var stor i den første omgangen, var kollapsen likedan for City i den andre.

Men med et heltent Leicester alt for nærme i bakspeilet til å bytte fil, giret hjemmelaget opp nok en gang.

På corner stanget Laporte inn 5–3, før ballen endte hos Sterling på en ny corner like etter. Sistnevnte satte inn 6–3 og sikret tre nye poeng for serielederen.

Dermed leder City ligaen med seks poeng, med én kamp mer spilt enn Liverpool på annenplass.