Tyskland – Spania 1-1

Ett minutt på overtid av de fire tillagte minuttene fikk Gaya stå alene foran mål og pirke inn utligningen. Tyskerne ropte forgjeves på offside.

Dermed kunne de spanske stjernene juble for det som ble et hardt tilkjempet poeng. Ufortjent var det samtidig ikke. Luis Enriques mannskap la press på Tyskland etter pause.

Til slutt kom belønningen i Stuttgart.

Det knyttes stor spenning til den tyske måltyven Timo Werners inntog i Premier League. Torsdag så Chelsea-spissen lenge ut til å bli matchvinner.

Chelsea-spiller Timo Werner scoret mot Spania. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Målfarlig

Werner var resolutt da han fikk sjansen tidlig i 2. omgang og hamret ballen i nettet bak Spania-keeper David de Gea. Snart møtes de to igjen i Premier League. Der vokter de Gea Manchester Uniteds mål.

Scoringen som så ut til å gi Tyskland en perfekt start på nasjonsligaen kom etter forarbeid av Atalanta-spissen Robin Gosens.

Werners overgang fra Leipzig til Chelsea er en av sommerens mest profilerte i den engelske toppserien. Den tyske landslagsspissen er hentet inn for å skyte London-klubben tilbake til toppen av Premier League.

Torsdag scoret han sitt landslagsmål nummer tolv. Det kunne også blitt flere. I første omgang kom han blant annet til en god avslutning som de Gea avverget med en solid inngripen.

Sjanser

Også i 2. omgang kunne Werner pyntet på egen statistikk. Et drøyt kvarter var spilt da Leroy Sané fosset fram på høyresiden og fant den ferske Chelsea-spissen foran mål. Avslutningen gikk på utsiden av stolpen.

Spania-debutant Ansu Fati fikk en scoring annullert rett i forkant av utligningen.

Spania hadde sjanser også tidligere i kampen. Fabián Ruiz fikk en fin mulighet da han kom til avslutning inne i feltet tidlig i 2. omgang, men Tysklands keeper Kevin Trapp gjorde seg stor og stoppet ballen.

Trapp fikk sjansen torsdag i fraværet til Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen og Bayern-bautaen Manuel Neuer.

I den andre kampen i Tyskland og Spanias nasjonsligagruppe ble Ukraina for sterke for Sveits torsdag. Kampen endte 2-1.