Minnesota Wild - Los Angeles Kings 5–1

Wild har i høst hatt en tung serieåpning. Laget hadde frem til lørdag bare vunnet tre av ti kamper og lå nederst på tabellen i NHL. Kampen mot Los Angeles Kings skulle derimot bli en gedigen opptur, ikke minst takket være målmannen Alex Stalock. Han reddet 30 av bortelagets 31 skudd på mål.

Målmennenes innsats avgjorde på mange måter kampen. For Wild hadde med sine 27 færre skudd på mål enn gjestene fra Los Angeles. Men når hele fem av dem gikk i nettet bak Jonathan Quick, hjalp det ikke at Kings var mer frempå i angrep.

Norske Mats Zuccarello er tilbake på isen etter at han måtte stå over tre bortekamper i Canada forrige uke. Han er åpenbart friskmeldt etter at han hadde fått en skade i underkroppen.

Lørdag fikk han 14.40 minutter på isen, noe mindre enn i de to foregående kampene. Han har til gode å komme på listen over målscorere, men bidro med ett skudd på mål og en blokkering under kampen mot Kings lørdag.

Mats Zuccarello i en tidligere kamp for Minnesota Wild. Foto: Andy Clayton-King, AP / NTB scanpix

Wild tok ledelsen allerede i første periode, da Gerald Mayhew scoret etter 5.50 minutter. Mer målgivende dramatikk skjedde ikke i denne perioden, men etter pausen greide Kings å utligne til 1–1 og høynet spenningen et hakk.

Først mot slutten av perioden klarte Wild-spiller Eric Staal å sette inn 2–1-målet etter 17 minutter spilt.

I tredje periode var det Wild som dominerte nettet til gjestene. Joel Eriksson Ek la inn 3–1 etter et halvt minutt. Seks minutter senere fulgte finske Mikko Koivu opp med 4–1, og enda seks minutter senere satte Jared Spurgeon alene inn 5–1, som også ble sluttresultatet.