Onsdag måtte den norske landslagsprofilen og lagvenninnene se seg slått hele 5–1 sammenlagt etter å ha tapt 3–0 i returoppgjøret mot Chelsea i Champions League-kvartfinalen.

Men søndag fikk Engen og lagvenninnene en opptur da de senket Bayern München, som topper ligatabellen fem poeng foran Wolfsburg.

– Vi trengte dette nå. Vi hadde en mentalitet om at vi ville ha revansj etter Chelsea-kampen. Vi ville til cupfinalen. Etter tapet i Champions League er det én tittel mindre å kjempe om, derfor var dette ekstra viktig, sier Ingrid Syrstad Engen til VG.

Hun har vært i cupfinaler for både Trondheims-Ørn, LSK Kvinner og Wolfsburg fra før.

– Var dette den moralske finalen?

– Det er nok mange som tenker slik, men nå skal vi spille den ordentlige finalen. Bayern var en ekstremt tøff motstander, og det var sterkt av oss å gå videre til finalen. Det blir deilig å dra på landslagssamling etter dette, sier Engen.

Kaptein Alexandra Popp banket hjemmelaget i ledelsen i det 13. spilleminutt etter at et innlegg fra Svenja Huth spratt gjennom hele feltet.

TIL FINALE: Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen da Wolfsburg tok seg til cupfinale i Tyskland. Her avbildet under oppvarmingen før Champions League-finalen i 2020. Foto: Gabriel Buoys / pool AFP

Høyrekant Huth var igjen involvert da Wolfsburg doblet ledelsen like før pause.

Wolfsburgs nummer 10 dro seg fri og slo et innlegg hardt inn foran mål. Der var spiss Ewa Pajor på plass, kriget med seg ballen og dyttet den forbi keeper to minutter på overtid av den første omgangen.

Bayern Münchens Simone Boye Sørensen fikk direkte rødt kort på overtid etter en inngripen mot Shanice van de Sanden, ifølge Kicker.

Syrstad Engen startet kampen sentralt på midtbanen for de «ulvene» og spilte hele kampen i 2–0-seieren.

Karina Sævik satt hele oppgjøret på benken.

Den tyske cupfinalen spilles 30. mai og motstander er Eintracht Frankfurt.

– Jeg er veldig klar for å kjempe om titlene. Det var en nedtur å ryke ut av Champions League, derfor blir det færre kamper. Nå er det bare å gi alt i serie og cup her i Tyskland, sier Ingrid Syrstad Engen til VG.

22-åringen scoret da hun møtte gamleklubben LSK Kvinner i Champions League: