Norges landslagskeeper holdt gjestene fra hovedstaden inne i kampen med mange strålende redninger, og da kampen gikk til straffesparkkonkurranse på 1-1 trodde sikkert mange at han skulle sende laget sitt videre.

Lagkameratene skjøt imidlertid for dårlig. Fabian Lustenberger sendte den første straffen i tverrliggeren. Vladimir Darida så sitt skudd reddet av Roman Bürki, før Jarstein skapte ny spenning ved å redde skuddet til Christian Pulisic.

Da Salomon Kalou blåste Herthas femte straffe over mål, var det over.

– Straffesparkkonkurranse handler alltid om hell. Da er det skjebnen som avgjør. Jeg må gi mitt lag en stor kompliment. I fjor ville vi ikke greid å stå imot trøkk som i dag. Tilhengerne kan være stolte av laget, sa Hertha-trener Pal Dardai.

Kalou ga Hertha ledelsen i første omgang, men Marco Reus utlignet rett etter pause. Jarsteins storspill nektet hjemmelaget avgjørelse i selve kampen, men til sist ble det gul jubel.

Per Ciljan Skjelbred ble byttet ut i slutten av 2. omgang. Rett før slutt i ekstraomgangene kjeftet Dortmund-forsvarer Sokrates på seg rødt kort.

Finsk keeperhelt

Det var stor dramatikk da Eintracht Frankfurt slo ut Hannover med 2-1. Hjemmelaget hadde sjansen til å utligne på straffespark seks minutter på overtid, men den finske landslagskeeperen Lukas Hradecky reddet skuddet fra Salif Sane.

Dermed ble Hradecky den store Frankfurt-helten.

– Jeg studerte Sanes straffer på video før kampen. Det betalte seg, sa han.

Martin Harnik ga Hannover ledelsen i det 57. minutt, men to raske mål av Taleb Tawatha og Haris Seferovic vendte kampen.

Iver Fossum var ubenyttet reserve for Hannover. Stefan Strandberg sliter med vond hælsene og var ikke kampklar.

Nytt Lotte-sjokk

Sportfreunde Lotte fra tysk 3. divisjon sto for en ny cupbombe da 1860 München ble slått 2-0 i åttedelsfinalen. I kvartfinalen kommer Borussia Dortmund på besøk.

Lotte har slått ut toppserielagene Werder Bremen og Leverkusen i foregående runder, og laget var klart best mot gjestene fra 2. Bundesliga.

Jaroslaw Lindner skjøt inn ledermålet fra spiss vinkel etter en snau halvtime, og Kevin Freiberger fastsatte resultatet da han lurte offsidefellen på et langt framspill. Innimellom hadde Lotte også et stolpeskudd.

Tidligere Rosenborg-stjerne Christian Gytkjær spilte hele kampen for 1860 München, men uten å få til stort. Gjestene ble stadig mer frustrerte, og på overtid ble Ribamar utvist.

Schalke aktet ikke å gå på noen smell i sin kamp mot Sandhausen og knuste 2.-divisjonslaget 4-1. Alessandro Schöpf, Daniel Caligiuri og Naldo punkterte kampen med tre raske mål rett før pause.

Kvartfinaler: Bayern München - Schalke, Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld, Hamburg - Borussia Mönchengladbach, Lotte - Borussia Dortmund.

FAKTA

Tysk cup fotball menn onsdag, åttendedelsfinaler:

Lotte - 1860 München 2–0, Sandhausen - Schalke 1–4, Hannover - Eintracht Frankfurt 1–2, Borussia Dortmund - Hertha Berlin 1–1 (3–2 på straffer).

Spilt tirsdag: Hamburg - Köln 2–0, Astoria Walldorf - Arminia Bielefeld 1–1 e.o. (4–5 på straffer), Bayern München - Wolfsburg 1–0, Greuther Fürth - Borussia Mönchengladbach 0–2.