LEICESTER CITY - NEWCASTLE UNITED 0–1

Ayoze nikket inn kampens eneste mål da Newcastle slo Leicester 1-0 på bortebane, og de tre poengene gjør at Rafa Benitez' menn la nedrykksstriden bak seg.

Det er ti poeng ned til Cardiff på nedrykksplass, og det bør holde for Newcastle selv om den walisiske klubben har to kamper mindre spilt.

Laget tok sin første borteseier i Premier League siden desember.

– Det er enormt for viktig, og spillerne fortjener stor ære for hvor hardt de jobbet. Vi møtte et godt lag og måtte gjøre alt nesten perfekt. Vi var ikke langt unna, sa Benitez.

Leicester spilte og spilte, men kom til få gode målsjanser. Gjestene viste seg derimot både kontringsvillige og effektive, og Ayoze sto for en vakker avslutning da han etter en drøy halvtime møtte Matt Richies innlegg fra venstre ved nærmeste hjørne av 5-meteren, slo Wes Morgan i hodeduellen og nikket i mål.

Et kvarter tidligere hadde Salomón Rondón vært nær en uforglemmelig scoring da han skrudde et frispark fra langt hold i krysset og ut.

For Leicester, som er i et tett race om 7.-plassen i Premier League, var det langt mellom sjansene, men hjemmefansen trodde de skulle få noe å juble for da Jamie Vardy ble spilt gjennom av Youri Tielemans ti minutter før slutt. Landslagsspissens avslutning var ikke av vanlig merke, og ballen gikk over målet til Martin Dúbravka.

På overtid ropte Tielemans forgjeves på straffespark da han gikk over ende i jakten på et innlegg.

Leicester hadde vunnet sine fire siste kamper, men måtte tåle det første hjemmetapet siden Brendan Rodgers ble ansatt som manager. Vardy hadde scoret seks mål på sine fem siste seriekamper, men fredag lyktes han ikke.

– Newcastle er et vanskelig lag å bryte ned, men vi prøver å bli bedre til det. Vi skal lære av det som skjedde i dag. I slike kamper må man være tålmodig og ha taktisk disiplin, sa Rodgers.

Newcastle kunne juble for sin første borteseier i år, og med sju lag bak seg på tabellen og ti poengs luke til nedrykksstreken kunne lagets tilhengere synge om utsikten til en ny sesong i Premier League.

(©NTB)