Bournemouth – Crystal Palace 0–2

Den norske landslagsspissen vred seg i smerte etter den vonde smellen som kom etter ett minutts spill i 2. omgang. Ved siden av at Cahill traff ham hardt, så det ut som han fikk en vridning i ankelen da han falt, og King signaliserte bytte allerede før dommeren stoppet spillet.

Det ble gjort VAR-gjennomgang med tanke på rødt kort til Cahill, men det var intet som tydet på at Palace-spilleren hadde onde hensikter med sin takling. Han slapp kort av noe slag.

Dermed kunne gjestene ganske enkelt forsvare tomålsledelsen laget skaffet seg i den første omgangen. Laget klatret forbi Arsenal til 9.-plass og er tredje beste London-klubb i Premier League.

– En perfekt kveld for oss. Vi kunne ikke forestilt oss en bedre start etter en lang pause: Tre poeng og rent bur. Jeg er stolt av gutta, sa Luka Milivojevic til BBC etter å ha scoret det første målet på frispark.

Bournemouth fikk alle tiders sjanse til å klatre over nedrykksstreken da West Ham rett før avspark i kveldskampen tapte 0–2 for Wolverhampton. Med poeng ville sørkystlaget tatt seg forbi, men i stedet var det Roy Hodgsons Crystal Palace-lag som viste vilje og ferdigheter.

Første PL-mål på BBC

Det var første gang siden 1988 at en engelsk toppseriekamp i fotball ble direkteoverført på BBC, og Milivojevic ble den aller første som har scoret et Premier League-mål direkte på den britiske statskanalen.

Allerede i det 12. minutt fikk han anledning til å vise frem sin utmerkede dødballfot etter at Wilfried Zaha ble felt av David Brooks 18 meter fra mål. Den serbiske landslagsmannen skrudde ballen over King og de tre andre i Bournemouth-muren, og keeper Aaron Ramsdale greide bare å slå det velplasserte skuddet opp i tverrligger og inn i mål.

Etter halvspilt første omgang doblet gjestene ledelsen. Zaha holdt på ballen og tredde den gjennom til Patrick van Aanholt, som stormet frem på venstrekanten. Han slo skrått ut i feltet og fant Jordan Ayew, som bredsidet inn 2–0 ved stolpen.

Luka Milivojevics frispark havnet i krysset da Crystal Palace scoret tidenes første Premier League-mål scoret i direktesending på BBC. Foto: Ian Walton, AP / NTB scanpix

Vanskelig posisjon

Rett etter kom King til skudd i god posisjon, men traff feil og var nærmere å lage innkast enn nettsus.

Den andre omgangen fikk en fæl start for Bournemouth da King ble skadet. Han ble erstattet av Dominic Solanke. Hverken han eller andre greide å føre hjemmelaget inn i kampen igjen.

Med tapet er Bournemouth fortsatt på nedrykksplass etter 30 spilte kamper, med dårligere målforskjell enn West Ham. Watford og Brighton er henholdsvis ett og fem poeng foran etter at begge tok poeng lørdag.

Nestjumbo Aston Villa har sjansen til å klatre til trygg plass når Chelsea kommer på besøk søndag.

Bournemouth-keeper Aaron Ramsdale må se ballen ligge i mål etter Jordan Ayews 0-2-scoring for Crystal Palace lørdag. Foto: Ian Walton, AP / NTB scanpix